Till förbundet:

Riksläger i Hallsberg!

Testbild

Att det är riksläger i Hallsberg kommer märkas på olika sätt. Det mest tydliga är nog att området kring Alléskolan kommer att vara fullt av husvagnar, husbilar och tält. Där kommer ungefär 1300 personer campa ett ganska enkelt campingliv med tvättrännor och toalettvagnar.

Allébadet i Vara kommer att få flera besökare. Lägerdeltagarna badar som alla andra men har ett lägerband på handleden som gör att deltagaren själv inte behöver betala inträde, det gör rikslägret.

På lägret kan man välja att köpa sin mat, både frukost och middag. Lunch och enklare rätter finns i lägrets tillfälligt uppbyggda café. Men det är fortfarande många som lagar sin mat själv, på stormkök eller på gasolkök. Därför kan kan du kanske få höra lite andra dialekter än vad som brukar höras mellan hyllor och frysdiskar i din mataffär.

Frisksportare är ett skötsamt släkte. All vår verksamhet inklusiva rikslägret är fritt från alkohol, tobak och andra droger. De flesta som åker på riksläger är barnfamiljer eller vuxna. De ungdomar som åker själva på riksläger utan sina föräldrar är oftast knutna till klubb eller en distriktsledare.

Om du är intresserad av att delta i vårt läger och våra aktiviteter så är du självklart välkommen att göra det. Det kommer att finnas dagpaket för dig som bor hemma och inte på lägerområdet. Dagpaket kan lösas för hela veckan eller för enskilda dagar. Vill du bara ta en promenad genom området, se hur vi har det eller ta en fika i lägrets café så är du såklart välkommen.

En så stor aktivitet som ett riksläger, med så många deltagare väcker så klart nyfikenhet. Av erfarenhet vet vi att många, framförallt ungdomar, gärna söker sig till lägerområdet kvällstid för att ta reda på vilka vi är! Därför försöker vi på förhand informera så mycket som möjligt för att nyfikenheten ska få positiva konsekvenser.

Att vara en rikslägerort innebär att orten för alltid finns kvar i frisksportarnas minne. Hur man uppfattar en ort eller plats där ett riksläger arrangeras påverkas naturligtvis av vädret. Men kontakten med ortsbefolknigen påverkas också mycket! Som frisksportare talar man inte om rikslägret 2013 utan om rikslägret i Hallsberg. Vi hoppas att alla Hallsbergsbor känner sig stolta att få kalla sig värd för Svenska Frisksportförbundets riksläger!