Till förbundet:

Nyheter

Tummen upp för riksläger!

Det här ser ut att bli ett toppenläger! Så sammanfattar lägerchef Lisa Hallingström läget inför sommarens riksläger i småländska Hestra.

tl_files/Arrangemang/rikslager_2017/aktivitetsbilder/Rix-huvud-webb.jpg

I helgen samlades ett gäng entusiaster i Hestra, som har olika ansvarsområden under frisksportarnas riksläger i sommar. Programmen är till stora delar klara. Nu finslipas detaljer.
Isamon i Hestra, där lägret ska vara, har de faciliteter på plats som behövs för att arrangera ett riksläger. Här finns två idrottshallar, fotbollsplaner, volleybollplaner och gott om utrymme för tält och husvagnar. Här finns fina löpspår, en badsjö precis intill och en intressant natur inpå knutarna. Hestra ligger dessutom vid foten av Isaberg, som inte enbart är vintersportort, utan äger en högklassig arena även för somriga äventyrssporter.

Linbana över sjön!

En av entusiasterna är Olle Sahlberg. Hans ansvarsområde är att arrangera det dagliga äventyrsprogrammet för barn mellan 10 och 13 år. Olle sprudlar av entusiasm när han berättar om vad barnen kommer att få vara med om i sommar.
– Här ska vi bygga en linbana över sjön, berättar han och pekar ut mot en ö i Kroksjön, som ligger alldeles intill lägerområdet.
Andra punkter på äventyrsprogrammet blir; skidskytte utan skidor (med paintbollgevär), repellering utmed klipporna på Isaberg, bygga risflottar och paddla över sjön, med mera.

tl_files/Arrangemang/rikslager_2017/aktivitetsbilder/Olle.jpg

Olle berättar om linbanan som ska byggas över Kroksjön.

Sprinta uppför slalombacken!

Roy Andersson är ansvarig för tävlingarna. Det är som vanligt mycket att hålla reda på. Alla vanliga tävlingsgrenar kommer att finnas med i programmet; fotboll, volleyboll, innebandy, terränglöpning, orientering, mångkamp, golf, tablå, trampolin, med mera.
Är det något nytt med i programmet?
– Ja, något vi inte brukar ha med annars är löpning uppför slalombacken på Isaberg, säger Roy.
Det blir en utmaning att bita i. Nedfarten på Isaberg är 950 meter lång och erbjuder en höjdskillnad på 150 meter.
Golfentusiasterna bland lägerdeltagarna kan också se fram mot något extra. Isabergs golfbana blev 2016 utsedd till Sveriges bästa.
Men alla gillar inte tävlingsidrott. Även för motionärer på alla olika nivåer erbjuder årets program en buffé av aktiviteter. Det kommer till exempel att bli gympingpass morgon, lunch och kväll.
För de som gillar styrketräning finns ett välutrustat gym på området. Tillfälle kommer också att ges till teknikundervisning i olika styrkediscipliner.
Andra idrotter som kommer att ges tillfälle att prova på, som taekwon do och parkour.

tl_files/Arrangemang/rikslager_2017/aktivitetsbilder/slalombacken-WEBB.jpg

Slalombacken på Isaberg.

Lekar och kultur!

Frisksport är inte bara fysisk aktivitet. Det är gemenskap och kultur också. Kvällsaktiviteter som quiz och lägerbål är inplanerade och kulturprogrammet är i dags dato uppe i 24 punkter!
Förutom föreläsningar i olika livsstilsämnen kommer det att anordnas konstresa och olika kulturvandringar i bygden.
Ett riksläger spänner över hela fältet. Förra året räknades det in deltagare från 0 till 101 år! Aktiviteterna är från lätt motion till tuffa tävlingar. En hel del barnfamiljer kommer förstås, men också en rejäl kärna av ungdomar. Ett skönt häng för ungdomar planeras, det blir “battle of Hestra” och andra mer eller mindre galna aktiviteter.
Så, har ni inte gjort det, planera in Hestra 8 – 15 juli.  Alla förutsättningar för ett riktigt toppenläger finns på plats!
Klicka här för att anmäla er till lägret. 

tl_files/Arrangemang/rikslager_2017/aktivitetsbilder/Isamon,-hallen-WEBB.jpg

Två idrottshallar finns på området.

Skrivet: 12 Mars, 16:41 av Thomas Lundh

Tillbaka