Frisksportkalendern

Frisksportarnas Fjällvecka

6 Mars - 13 Mars

 

Välkommen till Frisksportarnas fjällvecka på Walles Högfjällshotell, Bruksvallarna 6-13 mars 2022! Det blir en vecka med skidåkning, kultur och gemenskap!

Som ni alla vet är det fortfarande lite osäkert hur det ser ut med Coronaläget i mars nästa år, men vi i fjällresegruppen hoppas verkligen att vi ska kunna genomföra fjällveckan 2022. Vi räknar med att alla har vaccinerat sig nu. Vi kommer att hålla oss uppdaterade när det gäller vilka rekommendationer som kommer att gälla i olika avseenden, när vi närmar oss nyår.

Platsen
Bruksvallarna, som ligger i Härjedalen, har Sveriges sydligaste högfjällsområde. Fjälltopparna som finns i närheten är Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär och högfjäll, Sylarna, Skars och den karakteristiska Mittåkläppen. Vyer som man aldrig kan se sig mätt på. Vi bor på Walles Fjällhotell och hotellet har hög standard med gott om utrymmen för gemensam samvaro. Ett extra plus är pool och matsal med utsikt över fjällen. Terrängen är lämplig för vana och mindre vana skidåkare och det finns spår med varierande längd. Hotellet ligger vid trädgränsen så man kommer direkt ut på fjället. Vid sämre väder kan man åka på spår nere i skogen. Det finns möjlighet till skidturer av olika längd och svårighetsgrad. Man kan göra turer på egen hand eller tillsammans med flera deltagare. Programmet i övrigt kommer, liksom tidigare år, att innehålla morgongympa och morgonsamling samt kvällsunderhållning med exempelvis bildvisning, frågesport och musik.

Medlemskap
Det finns inget krav på medlemskap i Svenska Frisksportförbundet för deltagande, men alla frisksportarrangemang är tobaks- och alkoholfria. Medlemmar i Svenska Frisksportförbundet får rabatt på avgiften med 200 kr. Om du inte är medlem men vill lösa ett medlemsskap för 2021 rekommenderar vi att du tittar på länken här eller kontaktar någon i fjällresegruppen för mer information.

Boende och avgifter
Olika boendealternativ: Dubbelrum (wc/dusch/TV) 7 095 kr/person, dubbelrum mini (wc/dusch/TV) 6 675 kr/person, enkelrum (wc/dusch/TV) 8 075 kr/person, enkelhytt 7 095 kr/person. Ange i anmälan vilket boendealternativ du önskar. Eftersom vissa rum finns i begränsat antal gäller först till kvarn.... (Räknas när anmälningsavgiften är betald).
En förutsättning för fjällveckan är att vi blir minst 40 personer.

I avgiften ingår frukost, smörgåspaket med varm dryck till lunch samt middag på kvällen. Middagen består av salladsbord/-buffé, huvudrätt och efterrätt samt kaffe. Det går att välja vegetarisk kost eller husmanskost, men även ett mellanting som består av fisk och i övrigt vegetarisk kost. Det valda alternativet gäller hela veckan. Val av kost samt allergi eller överkänslighet mot vissa födoämnen anges i anmälan.

Skidhyra och spårkort
Vallamöjligheter och skidförvaring finns på hotellet och därifrån utgår också flera skidspår. För att utnyttja de 30 mil preparerade skidspåren krävs ett spårkort. Pris 510 kr för 6 dagar år 2021. (2022 års priser är ej klara ännu) och ingår inte i avgiften. Man behöver inte köpa spårkort för hela veckan utan kan köpa för några dagar om man vill. Med spårkortet kan man också åka buss till slalombackarna i Ramundberget eller Funäsdalen utan kostnad. Se gärna hotellets hemsida för mer information (länk här).

Resa
Kostnad för resan tillkommer. Var och en ordnar själv sin resa.
Vi känner till följande resealternativ:

 • Buss Stockholm-Bruksvallarna tur och retur med Härjedalingen För pris och busstidtabell hänvisas till: www.mohlinsexpressbuss.se eller tfn 0651-100 00. I Bruksvallarna hämtar hotellets minibuss (kostnad ca 80 kr tur och retur).
 • Nattåg till Östersund och buss till Funäsdalen. För pris och tidtabell hänvisas till www.sj.se eller tfn 0771-75 75 75 där även hela resan bokas tur och retur Funäsdalen. Hotellets minibuss kan, beroende på antal, hämta i Funäsdalen (kostnad ca 80 kr tur och retur).
 • Egen bil.

Fjällveckan startar med middag söndag kväll och slutar påföljande söndag med frukost och smörgåspaket/dryck.

Anmälan
Sista anmälningsdag och inbetalning av anmälningsavgiften på 500 kr är den 15 december 2021 till bankgironummer 5283-5816, Svenska Frisksportförbundet. När du betalar, glöm inte att ange ditt/era namn på ”Meddelande till betalningsmottagaren”. Plats reserveras först när anmälningsavgiften är betald.

Slutbetalning senast den 31 december 2021.

Anmälan till Ingemar eller Margit (kontaktuppgifter nedan).
Vid anmälan anges:

 • Medlem eller inte medlem i Svenska Frisksportförbundet.
 • Boendeönskemål. Önskemål om rumskamrat om du väljer dubbelrum.
 • Val av kost (husman, vegetariskt, fisk och i övrigt vegetariskt).
 • Allergier och överkänslighet.
 • Resealternativ tur och retur Walles.

Vid eventuell avbokning gäller följande:

 • Före 31 december 2021: Hela avgiften återbetalas.
 • 1-31 januari 2022: Hela avgiften utom anmälningsavgiften återbetalas.
 • 1-14 februari 2022: 50% av betald avgift återbetalas.
 • Efter 15 februari 2022: Ingen återbetalning.
Eventuell avbokning meddelas till Ingemar eller Margit.

Tips: kontrollera om du har avbeställningsskydd i din hemförsäkring.

Vi ses i fjällen!

Ingemar Wetterholm: frisk.ingomar@gmail.com, 073-065 46 43
Margit Nelson Wareborn: frisk.ingomar@gmail.com, 073-428 00 49
Kerstin Larsson: kerstin.larsson@frisksport.se, 070-314 19 54
Rolf Larsson: rolf.larsson@frisksport.se, 070-974 91 41

Hela inbjudan finns bifogad som pdf-fil!

Tillbaka