Frisksportkalendern

Frisksportarnas Fjällvecka

22 Mars - 29 Mars

 

Välkommen till Frisksportarnas fjällvecka! 22-29 mars åker vi till Bruksvallarna i Härjedalen för en vecka med skidåkning, kultur och gemenskap!

Vi bor på Walles Fjällhotell och hotellet har hög standard med gott om utrymmen för gemensam samvaro. Ett extra plus är pool och matsal med utsikt över fjällen. Terrängen är lämplig för vana och mindre vana skidåkare och det finns spår med varierande längd. Hotellet ligger vid trädgränsen så man kommer direkt ut på fjället. Vid sämre väder åker man på spår nere i skogen. Det finns möjlighet till skidturer av olika längd och svårighetsgrad. Vi räknar med att kunna erbjuda minst en turledare per dag. Programmet i övrigt kommer, liksom tidigare år, att innehålla morgongymnastik, morgonsamling, bildvisning, frågesport, dans och underhållning med mera.

Det finns inget krav på medlemskap i Svenska Frisksportförbundet för deltagande, men alla frisksportarrangemang är tobaks- och alkoholfria. Olika boendealternativ: Dubbelrum (wc/dusch/TV) 6 500 kr/person, dubbelrum mini (wc/dusch/TV) 6 100 kr/person, enkelrum (wc/dusch/TV) 7 500 kr/person. Ange i anmälan vilket boendealternativ du önskar. Eftersom vissa rum finns i begränsat antal gäller först till kvarn.... (Räknas när anmälningsavgiften är betald).

I avgiften ingår även frukost, smörgåspaket och dryck till lunch samt middag på kvällen. Middagen består av salladsbuffé, huvudrätt och efterrätt samt kaffe. Det går att välja vegetarisk kost eller husmanskost, men även ett mellanting som består av fisk och i övrigt vegetarisk kost. Det valda alternativet gäller hela veckan. Allergi eller överkänslighet mot vissa födoämnen bör anges i anmälan.

Se gärna hotellets hemsida för mer information (www.walles.se). Skidutrustning kan hyras hos Walles och vi är lovade 20 % rabatt på priserna. Vallabod finns på hotellet och spårcentral finns i nära anslutning till hotellet. För att utnyttja de 30 mil preparerade skidspåren samt skidbussen, som kör till närbelägna områden, krävs ett spårkort. Pris 450 kr för 6 dagar år 2019. (2020 års priser ej klara) och ingår inte i avgiften. Man behöver inte köpa spårkort för hela veckan utan kan köpa för några dagar om man vill. Med spårkortet kan man också åka buss till utförsåkningsanläggningarna i Ramundberget eller Funäsdalen.

Kostnad för resan tillkommer. Var och en ordnar själv sin resa. Vi känner till följande resealternativ: Härjedalingen (www.harjedalingen.se eller tfn 0651-100 00) har bussturer från Stockholm till Bruksvallarna. För pris och busstidtabell hänvisas till bolaget. I Bruksvallarna hämtar hotellets minibuss (kostnad 80 kr t o r). Från Göteborg kan man åka tåg via Oslo till Röros i Norge. Hotellets minibuss kan hämta i Röros för 240 kr (minst 5 personer, max 8 personer). Meddela Ingemar eller Margit om du planerar att komma via Norge så samordnar vi.
Fjällveckan startar med middag söndag kväll och slutar påföljande söndag med frukost och smörgåspaket. 

Sista anmälningsdag och inbetalning av anmälningsavgiften på 500 kr är den 13 december 2019.
Slutbetalning senast den 13 januari 2020. OBS –  Bankgironummer 5283-5816,
Svenska Frisksportförbundet. Vi har inte Plusgirokontot kvar längre! När du betalar, glöm inte att ange ditt/era namn på ”Meddelande till betalningsmottagaren”.
Hotellets avbokningsregler gäller: före 13 jan 2020 fri avbokning och anmälningsavgiften återbetalas. Därefter återbetalas inte anmälningsavgiften. Efter 18 februari återbetalas endast 50%. Efter 5 mars ingen återbetalning.
Tips: kontrollera om du har avbeställningsskydd i din hemförsäkring.
Anmälan görs till Ingemar och Margit: frisk.ingomar@gmail.com
Plats reserveras först när anmälningsavgiften är betald
.
Eventuell avbokning meddelas till Ingemar och Margit: frisk.ingomar@gmail.com

Vi ses i fjällen!

Kerstin Larsson: kerstin.larsson@frisksport.se, 0703-14 19 54
Pirkko Renglin: pirkko.renglin@gmail.com, 0705-15 56 97
Ingemar Wetterholm: frisk.ingomar@gmail.com, 0730-65 46 43
Margit Nelson Wareborn: frisk.ingomar@gmail.com, 0734-28 00 49

 

Tillbaka