Frisksportkalendern

Midsommarswimrun

27 Juni (00:00 - 23:59)

Välkommen till Stensund på midsommardagen!
Vi kör en enkel tävling som är öppen för alla, enda kravet är att du ska vara bekväm med att simma 200 m i öppet vatten med skor på. Vanliga swimrunregler gäller och du tävlar i lag om 2 personer. Du ska ha en badmössa som syns bra (finns på plats), och våtdräkt rekommenderas. Målet är att ha roligt tillsammans i en fantastisk miljö! Vi kommer, om allt fungerar, ha två grupper: en för de lite mer erfarna och en Walk & Float-grupp för dom som vill testa på Swimrun. Lite utrustning finns att låna men du bör ta med dig våtdräkt, simglasögon och löparskor. Deltagandet är kostnadsfritt och du behöver inte anmäla dig innan.

Banan är knappt 4 km och består mestadels av stigar och grusväg. Det är ca 4 simsträckor på ett varv varav den längsta är ca 200 m, resten är korta. Den erfarna gruppen startar först och kommer köra 2 varv, Walk & Float startar ca 10 min efter första gruppen.

Det kommer inte finnas funktionärer eller depåer på banan, så ta med dig det du behöver och titta noga på kartan som finns vid starten. Snitslar och flaggor markerar banan.
Samling vid magasinet nere vid stranden. Om vi blir fler än 50 personer kommer vi dela upp även samlingen på 2 grupper, där den snabbare gruppen samlas vid magasinet och den mindre snabba gruppen vid badplatsen.

Tävlingen anordnas av Frisksportklubben Freja. Kom ihåg att det är inte ok att röka, snusa eller dricka alkohol på platsen. Det kommer fotograferas och filmas under dagen, vill du inte vara med på bild kontakta Per Bormark på per.bormark@frisksport.se.

Vädret kan ställa till det, så du måste själv hålla dig informerad om eventuella snabba förändringar i planeringen, dessa kommer presenteras i vårt evenemang på Facebook (sök på Midsommarswimrun 2020).

Kontaktperson är Per Bormark, FK Freja, per.bormark@frisksport.se


Varmt välkomna!

Tillbaka