Frisksportkalendern

Vildmarksvandring

24 April - 25 April

Återigen tar naturkännarna Sven Jonsson och Bert Lindgren med oss på vandring i Kolmårdens vildmark. Kolmården är ett naturområde på gränsen mellan Sörmland och Östergötland. Under vandringen guidar Sven och Bert om flora, fauna och kulturmiljö. Under vandringen lär vi varje år känna en ny del av vårt lands vilda natur, som Hans Lidman så fint skildrat i sin bok "I Tintomaras spår".

Lördag 24 april 2021, start kl. 11:00 från Kila kyrka. Vandring söderut över gravfält, upp på berget med skidbacken och vidare sydväst förbi Brandberget mot Gubbkärr och sedan åter.

Övernattning sker norr om E4:an på sydsidan av Bysjön vid vändplanen på vägen som går förbi Källstugan. Transport av övernattare och bagage sker med bil från lördagens startplats.

Söndag 25 april 2021 start kl 08:00 från övernattningsplatsen. Vandring söder om Bysjön och sedan västerut norr om samma sjö. Sedan återvandring till övernattningsplatsen. 

Information:
Varje dagsetapp är ca 1 mil. Tintomaravandringen passar alla åldrar men du måste kunna gå en mil per dag i blandad terräng med packning för dagen. Det är lugnt tempo med utrymme för många stopp som fika och för att göra nära studier av olika växter, djur och kulturmiljöer. 

Till kvällen reser deltagarna gemensamt vindskydd, tänder en eld, äter och umgås för att sedan somna till Kolmårdens ljud.

Medtag kläder efter väder, bra skor, mat för dig/din familj, triangakök och vattendunk. Packningen för kvällen, övernattningen och söndagen förvaras i bilen under lördagens vandring.

Anmälan och mer info: Kontakta Bert Lindgren 0155-723 33 eller Sven Jonsson 0155-22 74 11
Inbjudan, kartor och mer information finns här.

Arrangör: Nyköpings Frisksportklubb, NBV, Fågelföreningen Tärnan, Naturskyddsföreningen Södra Sörmland
Tillbaka