Frisksportkalendern

Vildmarksvandring i Kolmårdsskogarna

27 April - 28 April


För 51:a gången tar frisksportaren Sven Jonsson och naturkännaren Bert Lindgren med oss på vandring i Kolmårdens vildmark.
Kolmården är ett naturområde på gränsen mellan Sörmland och Östergötland. Under vandringen guidar Sven och Bert om flora, fauna och kulturmiljö. Under vandringen lär vi varje år känna en ny del av vårt lands vilda natur, som Hans Lidman så fint skildrat i sin bok "I Tintomaras spår". 
Start: Lördag 27/4 kl. 11.00 från Gamla Åbo, vid Båtsmanskärret.
Åter: Söndag 28/4 före kl. 16.00

Information: Varje dagsetapp är ca 1 mil. Tintomaravandringen passar alla åldrar men du måste kunna gå en mil per dag i blandad terräng med packning för dagen. Det är lugnt tempo med utrymme för många stopp som fika och för att göra nära studier av olika växter, djur och kulturmiljöer. 
Till kvällen reser deltagarna gemensamt vindskydd, tänder en eld, äter och umgås för att sedan somna till Kolmårdens ljud.

Vi börjar med att följa Sörmlandsleden söderut och vid Loberget gör vi ett stopp för att beundra den milsvida utsikten. Vi vandrar genom den spännande vildmarken och upptäcker vår fina natur.

Medtag kläder efter väder, bra skor, mat för dig/din familj, triangakök och vattendunk. Packningen för kvällen, övernattningen och söndagen förvaras i bilen under lördagens vandring.
Anmälan och mer info: Kontakta Bert Lindgren 0155-723 33 eller Sven Jonsson 0155-22 74 11

Tillbaka