Notiser

Fjällveckan blir ingen frisksportresa

Information om Fjällveckan i Bruksvallarna i mars.

På grund av förändringar i föreskrifter från Folkhälsomyndigheten gällande Coronapandemin, kommer inte Fjällveckan 2021 att kunna genomföras som ett frisksportarrangemang. 

Möjligheten kvarstår att åka som en fristående grupp. Anmälan kan göras till Ingemar Wetterholm på frisk.ingomar@gmail.com. 

För övrig information kontakta Ingemar Wetterholm. 

Sista dag för anmälan och anmälningsavgift är framflyttad till 20 januari 2021. Fram till 31 januari kan resan avbokas och hela anmälningsavgiften återbetalas.

--

7-14 mars åker vi till Bruksvallarna i Härjedalen för en vecka med skidåkning, kultur och gemenskap!

Platsen
Bruksvallarna, som ligger i Härjedalen, har Sveriges sydligaste högfjällsområde. Det är vyer som man aldrig kan se sig mätt på. Vi bor på Walles Fjällhotell och hotellet har hög standard med gott om utrymmen för gemensam samvaro. Ett extra plus är pool och matsal med utsikt över fjällen. Terrängen är lämplig för vana och mindre vana skidåkare och det finns spår med varierande längd. Hotellet ligger vid trädgränsen så man kommer direkt ut på fjället. Vid sämre väder åker man på spår nere i skogen. Det finns möjlighet till skidturer av olika längd och svårighetsgrad. Programmet i övrigt kommer, liksom tidigare år, att innehålla morgongympa och morgonsamling samt kvällsunderhållning med exempelvis bildvisning, frågesport och musik.

Medlemskap
Nytt för i år är att medlemmar i Svenska Frisksportförbundet får rabatt på avgiften med 200 kr. Om du inte är medlem men vill lösa ett medlemsskap för 2021 rekommenderar vi att du tittar på länken här eller kontaktar någon i fjällresegruppen för mer information.

Boende och avgifter
Olika boendealternativ: Dubbelrum (wc/dusch/TV) 6 850 kr/person, dubbelrum mini (wc/dusch/TV) 6 450 kr/person, enkelrum (wc/dusch/TV) 7 850 kr/person, enkelhytt 6 850 kr/person. Ange i anmälan vilket boendealternativ du önskar. Eftersom vissa rum finns i begränsat antal gäller först till kvarn.... (Räknas när anmälningsavgiften är betald).

I avgiften ingår även frukost, smörgåspaket och dryck till lunch samt middag på kvällen. Middagen består av salladsbord, huvudrätt och efterrätt samt kaffe. Det går att välja vegetarisk kost eller husmanskost, men även ett mellanting som består av fisk och i övrigt vegetarisk kost. Det valda alternativet gäller hela veckan. Val av kost samt allergi eller överkänslighet mot vissa födoämnen anges i anmälan. Se gärna hotellets hemsida för mer information (www.walles.se).

Skidhyra och spårkort
Skidutrustning kan hyras hos Walles och vi får 20 % rabatt på priserna. Vallamöjligheter och skidförvaring finns på hotellet och därifrån utgår också flera skidspår. För att utnyttja de 30 mil preparerade skidspåren krävs ett spårkort. Pris 480 kr för 6 dagar år 2020. (2021 års priser är ej klara ännu) och ingår inte i avgiften. Man behöver inte köpa spårkort för hela veckan utan kan köpa för några dagar om man vill. Med spårkortet kan man också åka buss till slalombackarna i Ramundberget eller Funäsdalen utan kostnad. Se gärna hotellets hemsida för mer information (länk här).

Resa
Kostnad för resan tillkommer. Var och en ordnar själv sin resa.
Vi känner till följande resealternativ:

 • Buss Stockholm-Bruksvallarna tur och retur med Härjedalingen För pris och busstidtabell hänvisas till: www.harjedalingen.se eller tfn 0651-100 00. I Bruksvallarna hämtar hotellets minibuss (kostnad 80 kr t o r).
 • Nattåg till Östersund från många platser, bland annat Göteborg och sedan buss till Funäsdalen. För pris och tidtabell hänvisas till www.sj.se eller tfn 0771-75 75 75 där även hela resan bokas tur och retur Funäsdalen. Hotellets minibuss hämtar i Funäsdalen (kostnad 80 kr tur och retur).
 • Egen bil.

Fjällveckan startar med middag söndag kväll och slutar påföljande söndag med frukost och smörgåspaket. 

Anmälan
Sista anmälningsdag och inbetalning av anmälningsavgiften på 500 kr är den 20 januari 2021 till bankgironummer 5283-5816, Svenska Frisksportförbundet. När du betalar, glöm inte att ange ditt/era namn på ”Meddelande till betalningsmottagaren”. Plats reserveras först när anmälningsavgiften är betald.

Slutbetalning senast den 31 januari 2021.

Anmälan till Ingemar (kontaktuppgifter nedan).

Vid anmälan anges:

 • Medlem eller inte medlem i Svenska Frisksportförbundet.
 • Boendeönskemål. Önskemål om rumskamrat om du väljer dubbelrum.
 • Val av kost (husmans, vegetariskt, fisk och i övrigt vegetariskt).
 • Allergier och överkänslighet.
 • Resealternativ tur och retur Walles.

Vid eventuell avbokning gäller följande:

 • Till och med 31 januari 2021: Hela avgiften återbetalas.
 • 1-14 februari 2021: 50% av betald avgift återbetalas.
 • Efter 15 februari 2021: Ingen återbetalning.
Eventuell avbokning meddelas till Ingemar.

Tips: kontrollera om du har avbeställningsskydd i din hemförsäkring.

Vi ses i fjällen!

Ingemar Wetterholm: frisk.ingomar@gmail.com, 073-065 46 43

Hela inbjudan finns som bifogad pdf-fil!

Skrivet: 21 December, 14:42 av Sara Brunskog

Tillbaka