Artikelarkiv

Nyårskurs för framtida ledare

Personlig utveckling. Ledarutbildning. Skoj. Så kan man sammanfatta Frisksportrörelsens nyårskurs som efter några års uppehåll återigen har arrangerats på Stensund.

Andra kursdagen fick en av kursdeltagarna frågan hur det var på nyårskursen.
– Mobilerna! utropade hon ångestladdat.
Bland det första som hände på kursen var nämligen att ledarna samlade in deltagarnas mobiler. Lite abstinens i början, men sedan gick det bättre och bättre. När utvärderingen sedan gjordes var det flera som tog upp det positiva just med att de inte kunde använda mobilerna från tidig morgon till sen kväll under någon av de fem kursdagarna.

Fullspäckat program

Istället fylldes kursdagarna med annat innehåll; från den tidiga morgonpromenaden innan frukost till det sena kvällsprogrammet som kunde hålla på till framåt elva. Det var ledarskapsträning, föredrag, vildmarkskunskap, uppträdanden och lekar.
– Det vi fokuserar på är ledarskap, frisksportideologi och föreningskunskap. Utöver det är det även fokus på personlig utveckling och att utveckla sitt självförtroende, säger Josefin Sahlberg som är en av de fyra ledarna för kursen.

Förväntas deltagarna träda in i en ledarroll efter kursen?
– Många som går kursen är redan ledare i sina klubbar och får lite fler verktyg för att hjälpa till på ett bra sätt. Även om alla inte blir ledare är det lärorikt ändå. Det blir en personlig utveckling och vi vill ju inspirera till att engagera sig inom frisksporten.

Årets kurs leddes av Josefin Sahlberg, Erik Schooner, Keith Malm och Nikolina Johansson.
– Jag har själv gått nyårskursen och vill ge tillbaka något av det jag själv har fått. Ge vidare till nästa generation och nästa efter det. Sedan tycker jag att det är väldigt roligt att vara här. Stensund är att komma hem! säger Nikolina.

Vad hoppas du att deltagarna får ut av den här kursen?
– Tillfälle att växa i sig själva som personer och som ledare och även att växa i att vara i grupp. Och att se vad frisksport kan ge dem och vad de kan ge tillbaka till frisksport.

Text och foto: Thomas Lundh

Skrivet: 20 Januari, 16:14 av Sara Brunskog

Tillbaka