Till förbundet:

Övrigt program

Övrigt program

Distriktsträffar

Ditt distrikt (eller klubb om ni inte har något distrikt) träffas och pratar, tittar igenom lägerprogrammet, ordnar vaktschema och sätter ihop lag till tävlingarna. Varje distrikt bestämmer själva var just er träff är. Anslå gärna träffplats på anslagstavlan. Om ni lämnar information om träffplats till Info senast dagen före respektive träff uppdateras denna sida med informationen.

Västergötlands distrikt träffas vid västgötaflaggan på A-plan.

Sörmlands distrikt träffas i det via sittplatstältet (nr 10 på kartan) vid lägercentrum.

Skåne träffas vid BFK-flaggan på A-plan.

Östergötlands distrikt (och Örebro) träffas vid Motala och Ljungsbros flaggor och partytält på A-plan.

Ny på riksläger

Är det ditt första riksläger du just har kommit till? Då kanske den här informationen är precis vad du behöver. Här går vi igenom hur det hela fungerar, vad man behöver anmäla sig till och vad man måste tänka på. Självklart kan man också ställa frågor och få svar på dem. Välkommen!

Våra Gårdar

Thomas Olli, VD på Våra Gårdar svarar på frågor och informerar om vilka möjligheter klubbar som äger lokaler har att få hjälp av organisationen. Våra Gårdar är en samarbetsorganisation för fastigheter i nykterhetsrörelsen och ger service till uppåt 600 medlemslokaler inom nykterhetsrörelsen och andra organisationer och föreningar som värnar om alkoholfria mötesplatser.

Workshop - Vilken färg har frisksport?

Med utgångspunkt i frisksportrörelsens grafiska profil får du prova på att skapa reklamaffisher, tröjtryck och slogans. Hur vill vi förmedla frisksport? Är all reklam bra reklam? Som avslutning trycker vi några nya tröjor som sedan säljs i shoppen.
För alla nyfikna vuxna och ungdomar från 13 år.

Sommar i P1

Varje dag spelas dagens Sommar i P1 i Kåtan 13:03-14:30. Sätt dig och lyssna, fika lite och titta på aktiviteterna omkring dig.

Tipspromenad

Gå en tipspromenad, svara rätt på så många frågor du kan. Kanske är det du som vinner. Ingår i lägervagiften.

Fotostig

Försök hitta att para ihop rätt bild med rätt plats. Här behöver man inte ha bråttom eller vara den som har mest rätt. Ingår i lägeravgiften!

Geocaching

Geocaching är en verklighets- och utomhusbaserad skattjakt där man använder en GPS-navigator eller smart-phone. Man navigerar till en specifik GPS-koordinat och försöker därefter hitta den geocache
(behållare) som finns gömd vid den platsen.
Inom en radie på 16 km från Hestra finns ca 300 cachar gömda. Runt lägerområdet finns ca 10 övningscachar utlagda under lägerveckan.
Under veckan finns möjligheter att lära sig att ”cacha”. Du behöver ha en GPS eller en smartphone med gratisappen c:geo (Android) eller betal-appen geocaching.com.
Förbered dig genom att först studera www.geocaching.se och sedan www.geocaching.com (välj språk svenska!) för att där gratis registrera dig som användare. (Tänk i förväg ut ditt alias samt ett lämpligt lösenord.) Ta med din laptop/surfplatta då det finns trådlöst nätverk med WiFi på lägerområdet.

Söndag 10:00 i Kåtan
Introduktion för nybörjare samt information om lägerveckans geocachingverksamhet. Vi går igenom grunderna för geocaching. Tag med GPS/mobil! Uppföljning i Kåtan på måndag och tisdag 10:00.
Om önskemål finns kan vi ha informella träffar på tid och plats vi kommer överens om.

Göran Forsmark (goran@forsmarks.se)