Startpaket för ny verksamhet!

Nu finns möjlighet att ansöka om kostnadsfria startpaket för att starta upp ny verksamhet i frisksportklubbar och -distrikt!

Har du funderat på att starta en ny verksamhet, men vet inte var du ska börja? Det behöver inte vara svårt! Vi delar nu ut kostnadsfria (!) start-kit du kan få till din frisksportklubb när du startar en ny verksamhet.

Friluftsliv för barn
Vi har tagit fram ett nytt ledarmaterial för klubbar som vill starta upp eller utveckla sin befintliga friluftsverksamhet. Vårt nya material guidar ledaren till en året-runt-verksamhet i naturen som riktar sig till barn och familjer. Med en komplett guide och ett startpaket med material är det enkelt att starta igång.

I startpaketet ingår en hel uppsättning friluftsmaterial för upp till 20 barn, med allt från kåsor till stormkök, luppar och kikare. Förutom det fysiska materialet får du som startar friluftsverksamhet också en guide med tips på aktiviteter och upplägg för verksamheten. Som klubb eller distrikt får ni också ge två ledare möjlighet att kostnadsfritt få utbildning i materialet, det finns möjlighet att få introduktion i materialet under höstkursen i Mölnlycke lördagen 8 september.

Cirkus
Starta cirkus! Jonglering, akrobatik och cirkusföreställningar. Materialet är riktat främst mot barn men det går också att söka för att starta verksamhet för ungdomar och vuxna. Du får ett start-kit med jongleringsprylar, enhjulingar och tips på vägen! Självklart får du också gratis ledarutbildning för två på en utbildning när förbundet arrangerar, och kontakt med en klubb som har lång erfarenhet av cirkusverksamhet.

Familjegympa
Starta Familjegympa! Enkel och rolig aktivitet där föräldrar kan gympa tillsammans med sina barn. Du får ett startkit med en ”fallskärm”, bollar och en lektunnel samt lekar, tecken att använda på träningen och tips på vägen. Gratis ledarutbildning för två på en utbildning när förbundet arrangerar, och kontakt med en klubb som har familjegympa.

Skicka in en intresseanmälan för något av startpaketen via formuläret nedan.
Kontakta Josefin Sahlberg på förbundskansliet för mer information. josefin@frisksport.se

Ansökan om startkit för ny verksamhet:

Klubb eller distrikt som ansöker om startkitet.
Uppskattning räcker. Exempelvis "höstterminen 2023"
Du kan exempelvis beskriva vilka åldrar du vill ha verksamheten för, hur ofta ni ska träffas och varför du tror aktiviteten blir viktig för din klubb.
Den här personen hör vi av oss till om utvärdering av startkitet.

Till aktuellt