Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Forshelg i Björbo

Björbo

19 augusti, 2022 21 augusti, 2022

Välkommen till frisksports häftigaste äventyrshelg för såväl nybörjare som expert. Det finns möjlighet att prova forspaddling och forsränning, erhålla kunskap om fors och forssäkerhet, campa, plocka bär, umgås och ha roligt. Alla åldrar är välkomna!

Plats

Kärringforsens vildmarkscamping vid Västerdalälven, Björbo

Resa

Buss med Värnamo FK:
Du kan åka med bussen som går från Värnamo och passerar Jönköping, Motala och Örebro. Kontakta Olle i Värnamo FK om du vill åka med. Kostnad för bussresan tur och retur: 200 kr.

Bil från söder:
Riksväg 50 från Örebro till Ludvika, i Ludvika tag riksväg 247 mot Björbo.

Bil från Stockholm:
E18 till Västerås, därefter riksväg 66 till Ludvika, i Ludvika tag riksväg 247 mot Björbo.

Tåg:
Till Borlänge Station därefter buss till Björbo.

Vi anländer till campingplatsen fredag kväll, ca 22:30 och sätter upp tält. På lördagen börjar vi med ett förmiddagspass i forsen, och efter en lunchpaus även ett eftermiddagspass. Du är med på det du vill! På lördag kväll åker bussen in till pizzerian i Björbo. På söndagen har vi ett förmiddagspass till innan vi äter lunch och plockar ihop för hemfärd. Bussen går hemåt ca 13:00 och planerad hemkomst i Värnamo är ca 20:00.

Att packa

Camping: Tält/husvagn, sovsäck, matlagningsutrustning, etc. Vi tipsar även om varma kläder (det blir kyligt på kvällarna), myggmedel och powerbank. I matväg behöver du ha med dig till frukost och lunch lördag och söndag. På lördag kväll kan du köpa pizza.

Observera att det inte finns vatten på campingplatsen! Ta därför med dig dricksvatten. Tvätta oss gör vi i älven. Litet utedass, några campingbord och en eldstad är det som finns på campingen. Det finns ingen elektricitet.

Forsaktiviteter:
Träningsskor/sandaler som sitter stadigt på fötterna, badkläder, hjälm, flytväst, våtdräkt om du har. Vi har en del utrustning att låna ut.

Mat:
Medtag egen mat. Livsmedelsbutik och pizzeria finns i Björbo, men åker du med bussen behöver du handla innan vi kommer fram. Sista chansen är vid matpausen i Örebro på vägen upp! Bussen går in till pizzerian på lördag kväll.

Deltagaravgift

100 kr (betalas kontant eller med Swish). Åker du med värnamobussen tillkommer busskostnaden på 200 kr. Kontaktperson för resan är Olle på olle.sahlberg@frisksport.se.

Anmälan via det här formuläret