Till förbundet:

Idrott

idrott

Regler för rikslägrets tävlingar

  • Svenska Frisksportförbundets tävlingsbestämmelser, senast ändrade december 2016, gäller i alla tävlingssammanhang under rikslägret.
  • För att delta i RM-tävlingar (riksmästerskap) måste du vara medlem i en frisksportklubb eller vara direktansluten till något av frisksportförbunden och ha betalt din medlemsavgift för 2017.
  • Lägermästerskap (LM) är öppna för alla lägerdeltagare som betalt avgift för den dag lägermästerskapet hålls. Om ett LM spänner över flera dagar (exempelvis LM i fotboll) måste lägeravgift ha erlagts för den dag eller de dagar man deltar i lägermästerskapet. LM-deltagaren ska vid anmodan kunna uppvisa lägerarmband som visar att avgift erlagts.
  • Man får endast starta i en klass i samma individuella tävling. För att en tävlingsklass ska gälla som riksmästerskap ska den ha minst två startande. Vid för få startande sker sammanslagning av klasser automatiskt.
  • Anmälan till samtliga tävlingar sker i Info eller via webbformulär (se respektive tävlings sida). För anmälningstider se respektive disciplin.
  • Tävlingsledningen består av Roy Andersson och Peter Bäckström. Grenansvariga anges under respektive tävling. Kontaktinformation till dessa finns i Info.
  • Protester inlämnas till tävlingsjuryn via Info. Tävlingsjuryn består av Roy Andersson, Lisa Hallingström och Per Krook.

Klassindelning

Klass
Födelseår    
Klass Födelseår
Ungdom:   Senior:
H/D 10:
2007 eller senare   H/D 21:
samtliga
H/D 12:
2005 eller senare   H/D 35:
1982 eller tidigare
H/D 14:
2003 eller senare   H/D 40:
1977 eller tidigare
H/D 16:
2001 eller senare   H/D 45:
1972 eller tidigare
      H/D 50:
1967 eller tidigare
Junior:     H/D 55: 1962 eller tidigare
H/D 18:
1999 eller senare   H/D 60:
1957 eller tidigare
H/D 20:
1997 eller senare   H/D 65:
1952 eller tidigare
      H/D 70: 1947 eller tidigare
      H/D 75: 1942 eller tidigare
      H/D 80: 1937 eller tidigare

Medaljer

I ungdoms- och juniorklasser i RM- och LM-tävlingar utdelas medaljer till första, andra och tredje plats. I RM-tävlingar för seniorer utdelas medalj till segraren och, om antalet startande i klassen är fyra eller fler, utdelas medaljer också till tvåan och trean. Segrare i LM-tävlingar för seniorer belönas med våffelbiljett eller annan kupong som går att omvandla till något gott.


För den som kommit på medaljplats och gärna vill delta på prisutdelningen, men inte finner särskilt nöje i att spara på medaljer, finns möjlighet att växla in medaljen mot en syltvåffla i våffeltältet. Detta gäller endast RM-medaljer.

Startavgifter

Samtliga lägrets tävlingar med undantag av LM i Golf ingår i lägeravgiften. I samband med lägret anordnar Hestra SSK också Isabergsloppet runt lägerområdet. Denna tävling arrangeras inte av lägret och ingår alltså inte i lägeravgiften.