Till förbundet:

Kalender

Friluftsliv-matlagning

30 Januari (00:00 - 23:59)

Friluftsliv med Frisksport Ljungsbro!

Omfattning

Frisksport Ljungsbro kommer genomföra en friluftslivskurs. Varje träff är ca 90 minuter och är anpassad för familjer eller äldre/självgående ungdomar. Träffarna kommer vara både inomhus och utomhus.

Mål

Vid slutet av kursen kommer klubben genomföra en familjevandring med övernattning i olika bivackformer samt pröva ett överlevnadsdygn.

Syfte

Att öka intressent för friluftsliv som familjeaktivitet samt att utmana sig själv.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Det är heller inga krav att delta på samtliga träffar utan du kan delta på de träffar du kan, har intresse för eller helt enkelt vill.

Anmälan

Anmälan senast 7 dagar innan den aktuella träffen och frågor till: erik.schooner@gmail.com

Avgift

Träffarna ingår i medlemsavgiften för alla i Östergötlands Frisksportsdistrikt.

Fika

Deltagarna tar med eget fika till träffarna med hänsyn till Covid och allergier.

Ledare

Erik Schooner, Frisksportare och överlevnadsinstruktör i Försvarsmakten 
Karin Fröderberg Schooner,Frisksportare
Agnes Schooner, Frisksportare och gästföreläsare

Träff 4: Matlagning 30/1-2022

 Mål:

   Tillagning av mat

  Användande av stormkök och stekhäll

  Hygien i naturen

Tid/plats:

   30 januari 2021 11.00–13.00

  Hultsjön utanför Ljungsbro, utomhus

Aktivitet:

  Visning av olika brännare till stormkök

  Visning av stekhäll

  Hygien i naturen, bygga diskborste

  Tillagning av lunch

 

Kursen kommer sedan fortsätta i vår och vårens teman är: Knopar, bygge av bivacker, ev övernattning, överlevnad - växter och vatten,  överlevnad - navigering, packning och en vandring! Mer info om vårens innehåll kommer under januari 2022.

Tillbaka