Notiser

Falu FK:s 25-årsjubileum

I slutet av februari firade Falu Frisksportklubb 25 år! Det firades med vinteraktiviteter och våffelparty.

I mitten av 30-talet bildade några frisksportare i Falun klubben FK Spänst. Den levde till några år in på 40-talet innan den lades ned. Mycket mer än så känner vi inte till, förutom att vi har en gammal klubbfana som nu är ca 80 år gammal.

1960 uppstod klubben på nytt och var aktiv med bla Egon Falk och Åke Källström som några av medlemmarna. Bland aktiviteterna kan nämnas promenad Högboberget runt, resa till Sälen, fastevecka och lördagsunderhållning på Malmgården. Malmgården verkar ha varit navet för denna klubb. Men 1968 var det slut, klubben lades ner på nytt.

Sedan hände inte mycket förrän den 16 februari 1992. Då bildade några frisksportare boende i Falun klubben Falu FK. Denna gång var det Hälsinggårdsskolan som var centrum för verksamheten. Volleyboll och trampolinhoppning var grunden men snabbt tog även klättring och kanotpaddling plats bland klubbens aktiviteter. Och förstås riksläger och forslägret i Björbo. Ett gäng flickor i tonåren startade i mitten på 2000-talet Cirkusskola och den lever än idag. Tillsammans med det ovan nämnda. Nu finns även barngymnastik och bollspel utan tävling på programmet.

Lördagen den 25 februari firade denna klubb 25-årsjubileum vid Lilltorpet vid sjön Vällan. Vi var mellan 35 och 40 deltagare i blandade åldrar mellan 75 och 1 år som trivdes i den härliga vintersolen med skidåkning, snölek, isvaksbad mm. Dagen avslutades med våffelparty. Ska bli spännande att se vad nästa 25 år har att bjuda oss på. Välkommen att vara med på vår resa in i framtiden.
Claes Sahlberg

Skrivet: 28 Februari, 11:24 av Sara Brunskog

Tillbaka