Notiser

Frisksport-Leo tävlade i JVM i USA

Frisksportaren Leo Johansson från Skillingaryd blev uttagen att tävla i Junior-VM i USA i februari. Läs hans egna ord om USA-äventyret.

Jag har varit med i juniorlandslaget ett år nu men det betyder ju inte att man är given till att representera Sverige på tävlingar. Jag gick bra på några tävlingar i början på säsongen så det kändes bra. Sedan var jag sjuk innan jul och det var ju inte bra uppladdning. Jag blev frisk och började träna igen efter julafton. Då åkte vi till Orsa Grönklitt och jag fick några bra träningspass innan det var dags för uttagning till JVM. Då lyckades jag vinna första tävlingen i 17-20 års-klassen och även söndagens tävling i 17-18 års-klassen. Sedan var det bara att hoppas på att komma med till USA.

Det var några spännande timmar innan jag fick erbjudandet att följa med. Resan var lång men till slut var vi framme
och kunde börja vända på dygnet och börja träna på den höga höjden. Jag visste redan innan resan att jag var anmäld till 10 km fristil. Jag vaknade fyra dagar innan loppet och kände mig lite snorig och hade högre vilopuls än normalt. Jag fick då vila i en dag och träna väldigt lugnt och kort dagen efter. Jag blev bättre och till slut stod jag på startlinjen. Det var en tuff bana och jag kom i mål som 30:e man, vilket jag var hyfsat nöjd med. Jag fi ck sedan förtroendet att köra skiathlonen. Där kör man först 10 km klassiskt och sedan byter man skidor och kör 10 km fristil. Den klassiska delen var tung men fristilen gick lättare och jag plockade några placeringar och slutade 22:a.

Sedan hade vi bara stafetten kvar och jag fick åka den också. Min sträcka blev nummer två. Jag gjorde ett bra lopp och åkte nästan jämnt med täten. Jag åkte upp laget två placeringar och vi slutade åtta. Sedan var det tyvärr dags att packa och åka hem. Jag trivdes väldigt bra i Salt Lake City och hade gärna stannat kvar ett tag till, men nu är det dags för fler tävlingar i Sverige.

Leo Johansson

Skrivet: 1 Mars, 14:23 av Sara Brunskog

Tillbaka