Notiser

Ny frisksportklubb startad i Eskilstuna

I somras startades Eskilstuna Frisksportklubb av bland annat Tobias Friberg. Han är ordförande i den nya klubben som tillhör Frisksportens Ungdomsförbund.

Tobias, vad har du för bakgrund inom Frisksport­rörelsen?
– Jag är född in i rörelsen och har varit engagerad inom frisksporten både i Sörmland och på förbundsnivå exempelvis som kursledare, i kommittéer och som ledare på cirkusskola.

Varför ville du starta en frisksportklubb?
– Jag har bosatt mig i Eskilstuna och jobbar för studieförbundet NBV. Vi hade ingen samarbetspartner inom frisksporten här och jag känner mycket för frisksporten och vill bidra nu när jag har möjlighet. Rent personligen ville jag också att min bonus­son skulle få gå i sörmlandsdistriktets cirkusskola och då är det bra att ha en klubb på den ort cirkusskolan kommer till så att man kan ta tillvara på deltagarnas intresse och få med dem i verksamhet under resten av året också.

Hur känns det hittills?
– Vi är i en uppstartsfas nu och det känns bra och kul att vara i gång. Vi hade
distriktets cirkus­skola här i somras och i och med det fick vi 44 nya medlemmar. Vi planerar att bjuda in familjer till cirkusaktiviteter och även friluftslivs­utflykter då och då. Planen är att familjer ska få prova på olika roliga aktiviteter tillsammans med fokus på fysisk aktivitet. Det är bra i det stilla­sittande samhället som också drabbar barnen. De behöver röra på sig under uppväxtåren för det är då man bygger  upp kroppen för resten av livet.

Har du hört något om den tidigare frisksport­klubben som fanns i Eskilstuna?
– Ja, den klubben lades ner 1983 och det var samma år som de firade 50 års-jubileum. Jag har träffat två personer som var med i den gamla klubben och det var väldigt roligt och informativt – som att öppna en dörr till dåtiden och kika in via tidsmaskin när de satt och pratade om frisksporten under 60- och 70-talet. De tycker att det är jätteroligt att vi startar upp igen.

Skrivet: 21 September, 12:10 av Sara Brunskog

Tillbaka