Artikelarkiv

Paddla genom Sverige i sommar!

Ta med familjen eller vännerna på paddling och upptäck Sverige från vattnet i sommar! Paddlingsprojektet ”Vattenliv” uppmuntrar fler att ge sig ut och paddla och samtidigt lära sig mer om vatten, natur och miljö.

Att paddla ger både motion, lugn och ett nära möte med naturen. Med förhoppningen att fler ska ta chansen att uppleva paddling har Svenska Frisksportförbundet ett projekt ihop med Svenska Kanotförbundet som heter ”Vattenliv – paddla genom Sverige”.

Fyra platser – fyra vatten
På paddeläventyret kan deltagarna möta fyra olika typer av vatten: en slingrande å i Hälsingland, en insjös klara vatten i Småland/Östergötland, Östersjöns skärgård vid Norrtälje och bohuslänska Västerhavet i Grebbestad. Alla vattendrag har olika arter av växter och djur som lever vid just den typen av vatten. Alla har de sin plats i vår natur och alla behövs lika mycket. Vi måste agera nu för att rädda våra vatten till framtida generationer; minska förbrukningen, rena vatten på ett bra sätt och se till att ta hand om vårt skräp så att det inte hamnar i vårt vatten. Om vi inte ändrar vårt beteende nu kommer det att finnas mer plast än fisk i våra hav 2050. Tanken med ”Vattenliv” är att fler ska komma ut i naturen och röra på sig, lära sig mer om naturen och förhoppningsvis även börja vårda naturen mer.

Webbplats med fakta
På projektets webbplats finns fakta om de fyra platserna och de djur och växter som lever där. Här finns också tips på packning, kläder och bra saker att tänka på när man paddlar med barn.

Besök www.paddlagenomsverige.se för att läsa mer om vatten, miljö och de platser som ingår i projektet.

Skrivet: 17 April, 11:11 av Sara Brunskog

Tillbaka