Om klubben

Om klubben

Välkommen till Malmö Frisksportklubb – föreningen för dig som gillar motion, idrott och kultur med ett helhetstänk kring hälsa. Vi ordnar roliga aktiviteter för människor i olika åldrar.

Kristina Linde
Ordförande
Malmö FK

Om Malmö Frisksportklubb

Frisksport har sedan 30-talet och verkat för ett härligt föreningsliv och bättre folkhälsa. Malmö Frisksportklubb har sysslat med många aktiviteter genom åren, och utbudet vi har utgår alltid från våra idella ledares intressen. Gemensamt för alla aktiviteter är att vi fokuserar på rörelseglädje, gemenskap och hälsosam livsstil. All vår verksamhet är fri från alkohol, tobak, doping och andra droger.

Läs om vår historia

Innehåll
Relaterat

Kontakta oss

Våra aktiviteter

Historia

Vår medlemstidning

Det här är Frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, hitta en träningsform som passar dig och engagera dig tillsammans med andra.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Att äta nyttigt, röra på sig, sova tillräckligt och undvika stress är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Alla våra aktiviteter är alltid drogfria och många medlemmar väljer ett helnyktert och tobaksfritt liv.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi måste alla hjälpas åt att ta hand om varandra och vår omvärld.

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
En frisksportrörelse

Klubb, distrikt och förbund

Malmö Frisksportklubb är ansluten till Skåne Frisksportdistrikt, en samarbetsorganisation för andra frisksportklubbar i Skåne, och till riksorganisationen Svenska Frisksportförbundet (SFF). Tillsammans med Frisksportens Ungdomsförbund och dess klubbar kallas vi Frisksportrörelsen.
Frisksport har funnits i Sverige sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att det får oss att må bra!
Runt om i landet finns drygt 50 frisksportklubbar och även om aktiviteterna skiljer sig åt i klubbarna är grundtanken densamma: att ordna roliga och hälsosamma aktiviteter i en drogfri gemenskap.

Läs mer på frisksport.se