Om oss

Om oss

Motala Frisksportklubb bildades den 13 november 1937. Då, precis som nu, drivs verksamheten av ideella krafter och varje vecka ordnar vi många olika typer av aktiviteter tillsammans med våra medlemmar. Verksamheten utvecklas på det sätt medlemmarna vill – engagera dig gärna och kom med förslag på hur vi kan utveckla Frisksport Motala! Läs mer om hur du blir ledare här.

Jesper Antonsson
Ordförande
Innehåll
Relaterat

Kontakta oss

Mer om frisksport

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, hitta en träningsform som passar dig och engagera dig tillsammans med andra.

salladskål

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra! Att äta nyttigt, röra på sig, sova och undvika stress är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk.
vattenflaska

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Oavsett om vi hoppar trampolin, åker på läger, badar bastu eller har en filmkväll tillsammans är alla våra aktiviteter nyktra och tobaksfria.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi måste alla hjälpas åt att ta hand om vår miljö och varandra.
ansikte

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
Ledare

Bli ledare i Frisksport

Vår verksamhet bygger helt på ideella personer som brinner för något och tycker det är roligt att hjälpa andra. Är du en sådan person? Kanske är du med på en aktivitet och vill börja som ledare där. Eller har du en idé på en aktivitet som vi inte har ännu, och du skulle vilja starta den? Välkommen som ledare i i Frisksport Motala!

Läs mer om hur det är att vara ledare hos oss och vad ett uppdrag som ledare kan innebära.

Eliassons Juniorpris

Pristagare

Motala Frisksportklubb delar varje år ut Lennart Eliassons Juniorpris till en ledare i klubben, för att hylla deras fina insatser för vår förening. Här ser du de senaste pristagarna. Stort grattis till ett välförtjänt pris!

2020 Josefine Landoff
2021 Olivia Stanic
2022 Alma Adolfsson

Här kan du se alla pristagare

En Frisksportrörelse

Klubbar, distrikt och förbund

Frisksport Motala består av klubbarna Motala Frisksportklubb och Motala Frisksportungdom. Dessa är i sin tur anslutna till Frisksportdistrikt i Östergötland och till riksorganisationerna Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund. Tillsammans kallas vi Frisksportrörelsen.
Frisksport har funnits i Sverige sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att må bra!
Det finns 54 frisksportklubbar i landet och även om aktiviteterna skiljer sig åt är grundtanken om att erbjuda roliga och hälsosamma aktiviteter i en drogfri gemenskap densamma.

Läs mer på frisksport.se