Om Frisksport
HEM / Om Frisksport

Om Frisksport

Idrott, friluftsliv, hälsa, kultur och gemenskap är viktigt inom frisksporten. Det finns frisksportklubbar med olika aktiviteter på många platser i Sverige. Den gemensamma faktorn för alla är fokuset på glädje, gemenskap och frihet från tobak, alkohol och andra droger. På den här sidan kan du läsa mer om Frisksport. Välkommen till vår gemenskap!

Mats Johansson
Ordförande SFF

INNEHÅLL

RELATERAT

Kalendern

Kontakta oss

INNEHÅLL

Genererar Innehållsförteckning

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, hitta en träningsform som passar dig och engagera dig tillsammans med andra.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Att äta hälsosamt, röra på sig, sova tillräckligt och undvika stress är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Alla våra aktiviteter är alltid drogfria och många medlemmar väljer ett helnyktert och tobaksfritt liv.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi måste alla hjälpas åt att ta hand om varandra, vårt föreningsliv och vår omvärld.

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
Aktiviteter

Vad gör vi i Frisksport?

Aktiviteterna i Frisksport styrs av medlemmarnas intresse – så alla lokala klubbar har olika aktiviteter. På förbundsnivå anordnar vi många olika aktiviteter för alla åldrar. Här är ett urval av aktiviteter vi sysslar med just nu, i lokala klubbar eller på förbundsnivå. Möjligheterna är oändliga!
Paddling
Friluftsliv
Orientering
Träningspass
Volleyboll
Cirkus
Klättring
Kulturträffar
Ungdomsträffar
Skidor
Cykling
Cheerleading
Äventyr
Bastubad
Trampolin
Promenader
Kurser och studiecirklar
Läger

Hitta din frisksportklubb

Två förbund

SFF och FUF

Svenska Frisksportförbundet

Svenska Frisksportförbundet (SFF) bildades 1935 och har länge arbetat med träning, hälsa och nykterhet landet över. I SFF finns aktiviteter riktade till olika åldrar och intressen.

Frisksportens Ungdomsförbund

Frisksportens Ungdomsförbund (FUF) bildades 2014 för att samla frisksportklubbar med inriktning på barn- och ungdomsverksamhet. Vanliga aktiviteter är trampolin, cirkus, skate, cheerleading och läger.
Stiftelsen Frisksportgården

Stensunds Folkhögskola

Stensund ligger utanför Trosa i Sörmland. Slottet med dess vackra ägor har varit i Svenska Frisksportförbundets ägo sedan 1945 och sedan 1950 bedrivs en folkhögskola med förbundet som huvudman. Vi ordnar ofta kurser och läger i skolbyggnaden och på markerna omkring Stensund, och i slottsbyggnaden ligger vårt förbundskansli.
Du kan läsa mer om Stensunds Folkhögskola på skolans hemsida. 

Till Stensunds hemsida

Vår historia

Frisksport genom tiderna

Frisksporten växte fram under en tid av stora samhällsförändringar och har sedan Svenska Frisksportförbundet bildades 1935 genomgått en spännande utveckling. Det började i en idé om hälsa för en frisk kropp och har idag utvecklats till aktiviteter för alla åldrar med fokus på träning och hälsa utan prestationskrav. Här hittar du en sammanfattning av historien om hur Frisksportrörelsen blivit vad den är idag. 

Till vår historia

Våra andra kanaler

Mer från Frisksport

Hoppa vidare till någon av våra andra webbplatser! Vårt Frisksportläger äger rum vecka 28 varje år på olika platser i Sverige. Läs mer om det, eller om tips för ditt friluftsande, via länkarna här!

Mer info

Läs vidare

Läs mer om Frisksport och vår verksamhet! 

Friskports Styrdokument

Stöd Frisksport

Vill du vara med?

Häng med oss du också! Bli medlem i en frisksportklubb!

Bli medlem

Hitta din klubb