Om klubben

Om oss

Klubben startade som FK Björken men bytte namn 2020 för att bli tydligare i kommunikationen. Under årens gång har aktiviteterna varit många, bland annat friluftsliv, volleyboll, innebandy, frimärksklubb och deltagande på riksläger, där klubbens stora eldsjäl och grundare Kurt Andersson, samlade klubbens barn och ungdomar kring sig och hade eget matlag där alla fick hjälpa till med inköp och matlagning.

MM Cupen (Innebandy) i Jönköping var en aktivitet som klubbens medlemmar gärna deltog i under många år. Numera åker vi ofta på Megahelgen i Värnamo istället. Det är en helg i november fylld med aktiviteter så som trampolin, akrobatik, volleyboll, cheerleading och filmtittande.
Våra verksamheter numera är Trampolin/Cirkus/Tablå, startad på 90-talet, och Cheerleading, startad hösten 2018.
Lovisa Törnvall
Ordförande
Dokument

Information och dokument

Klicka på länken för att komma till vår sida med nyhetsbrev och välkomstbrev till våra aktiviteter.
Du kan också hämta en reseräkning om du gjort resa eller utlägg å klubbens vägnar.
Läs vårt nyhetsbrev
Hämta reseräkning
Klubbkläder

Beställ kläder

Du kan beställa Frisksport Björkens Föreningskläder via Stadium.

Vi har upprättat ett färgsystem på dessa kläder. Svart är för cheerleadingen, mörkblått är för cirkus/trampolin/tablå och grått och rött är för ledarna. 

Viktigt att tänka på: Några har redan fått hem sina kläder och berättat för oss att vuxen tightsen samt kvinnliga hoodien är något små i storleken, vi rekommenderar därför att ta en storlek större än vanligt. Kläderna går inte att returnera eftersom att dem har tryck men om något inte passar kan det eventuellt gå att sälja vidare inom föreningen. 

Saknar ni något ni skulle vilja köpa ur vårt sortiment? Kontakta oss så tittar vi på detta.

Beställ kläder via den här länken  och få hem det direkt i brevlådan! 
Innehåll
Relaterat

Kontakta oss

Våra aktiviteter

Mer om frisksport

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, kan hitta en träningsform som passar dig och du kan även engagera dig tillsammans med andra.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra och få kroppen att hålla länge. Att äta nyttigt, röra på sig, sova och inte stressa är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Alla våra aktiviteter är alltid fria från tobak, alkohol och andra droger och många medlemmar väljer ett helnyktert och tobaksfritt liv.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi behöver alla hjälpas åt att ta hand om vår miljö och varandra.

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
En Frisksportrörelse

Klubb, distrikt och förbund

Frisksport Björken har ofta samarbete med andra klubbar i Sörmlandsregionen eller på andra platser i landet. Vår klubb är ansluten till Sörmlands frisksportdistrikt och riksorganisationen Svenska Frisksportförbundet. Frisksport Björken är även ansluten till Svenska Cheerleadingförbundet och Riksidrottsförbundet.
Frisksport har funnits i Sverige sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att må bra!
Aktiviteterna skiljer sig åt i frisksportklubbarna i landet men grundtanken om att erbjuda roliga aktiviteter i en drogfri gemenskap är densamma. Tack vare samarbeten med andra klubbar, distrikt och förbund kan vi erbjuda ett brett utbud av aktiviteter till våra medlemmar!

Läs mer på frisksport.se