Om oss

Om oss

Falken ordnar roliga aktiviteter för olika åldrar. Fokus för oss ligger på rörelseglädje, drogfrihet och hälsa. Oavsett vilken aktivitet vi sysslar med gör vi det för att kroppen mår bra av att röra på sig! För oss är nykterhet och drogfrihet tätt sammankopplat med hälsa. Som medlem är du med och stödjer arbetet för ett sunt liv med roliga aktiviteter utan tobak, alkohol och andra droger!

Hans-Olof Carlson
Ordförande
Innehåll
Relaterat

Kontakta oss

Våra aktiviteter

Till frisksport.se

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, hitta en träningsform som passar dig och engagera dig tillsammans med andra.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Att äta nyttigt, röra på sig, sova och undvika stress är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Oavsett om vi hoppar trampolin, åker på läger eller har en filmkväll tillsammans är alla våra aktiviteter alltid nyktra och tobaksfria.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi måste alla hjälpas åt att ta hand om varandra och vår omvärld.

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
En Frisksportrörelse

Klubbar, distrikt och förbund

Frisksport Falken består av klubbarna FK Falken och Falken Frisksportungdom. Dessa är i sin tur anslutna till Frisksportdistrikt i Västergötland och till riksorganisationerna Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund. Tillsammans kallas vi Frisksportrörelsen.
Frisksport har funnits i Sverige ända sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att må bra!
Det finns 54 frisksportklubbar runtom i landet och även om aktiviteterna skiljer sig åt är grundtanken om roliga och hälsosamma aktiviteter i en drogfri miljö densamma! Tack vare våra samarbeten får vi mycket inspiration och kan erbjuda ett brett utbud av aktiviteter till våra medlemmar!

Läs mer på frisksport.se

Stötta oss

Stötta oss med Svenska Spel

… utan att det kostar något extra!

Om du har ett Spelkort hos Svenska Spel kan du vara med i SVEA och ansluta dina favoritföreningar hos spelombud, på webben eller i mobilen. Varje gång du använder kortet fördelas ett antal poäng till vald förening. Varje krona ger tio poäng. En gång per år sammanställs poängen och föreningarna får sin del av potten, 50 miljoner kronor. Ju fler poäng föreningen fått, desto mer pengar. Så om du spelar på Svenska Spel med spelkort får du väldigt gärna registrera Frisksportklubben Falken på ditt spelkort.