Om klubben

Om FK Freja

Frisksportklubben Freja, eller FK Freja, bildades 1992 och har sedan dess erbjudit roliga aktiviteter riktat främst till barn och unga.

Mycket av aktiviteten i klubben fokuseras till våra torsdagsträningar i Gnestahallen. Vi har också mycket samarbete med andra klubbar runt om i landet, särskilt de i Sörmlandsområdet. Varje år kommer Frisksports Cirkusskola till Gnesta och engagerar många barn i cirkusaktiviteter på sommarlovet!
Ted Modén
Ordförande
Innehåll
Relaterat
Kontakta oss

Våra aktiviteter

Mer om frisksport

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, hitta en träningsform som passar dig och engagera dig tillsammans med andra.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Att äta nyttigt, röra på sig, sova tillräckligt och undvika stress är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Alla våra aktiviteter är alltid drogfria och många medlemmar väljer ett helnyktert och tobaksfritt liv.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi måste alla hjälpas åt att ta hand om varandra och vår omvärld.

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
En Frisksportrörelse

Klubb, distrikt och förbund

Frisksportklubben Freja (FK Freja) är ansluten till Sörmlands Frisksportdistrikt, en samarbetsorganisation för andra frisksportklubbar i Sörmland, och till riksorganisationen  Frisksportens Ungdomsförbund (FUF). Tillsammans med drygt 50 andra klubbar och Svenska Frisksportförbundet (SFF) kallas vi Frisksportrörelsen.
Frisksport har funnits i Sverige sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att det får oss att må bra!

Läs mer på frisksport.se