Om oss

Om oss

Vi är två föreningar, Norrköpings Frisksportklubb och Norrköpings Frisksportungdom, som ordnar många inom friluftsliv för alla åldrar! Mycket av vår verksamhet centreras kring ön Oxmyren.

I våra klubbar gör vi aktiviteter som är roliga och främjar ett hälsosamt liv. Friluftsliv är centralt för våra aktiviteter och hos oss kan hela familjen vara med.
Emma Zetterholm
Ordförande
Innehåll
Relaterat

Kontakta oss

Våra aktiviteter

TILL FRISKSPORT.SE

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, kan hitta en träningsform som passar dig och du kan även engagera dig tillsammans med andra.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra och få kroppen att hålla länge. Att äta nyttigt, röra på sig, sova bra och stressa mindre är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen medan tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Alla våra aktiviteter är alltid fria från tobak, alkohol och andra droger och många medlemmar väljer ett helnyktert och tobaksfritt liv.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling handlar om att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi behöver alla hjälpas åt att ta hand om vår miljö och varandra.

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
En Frisksportrörelse

Klubbar, distrikt och förbund

Norrköpings Frisksportklubb och Norrköpings Frisksportungdom är anslutna till Östergötlands Frisksportdistrikt respektive Östergötlands Frisksportungdom som är samarbetsorganisationer för andra frisksportklubbar i Östergötland. Våra klubbar är även anslutna till riksorganisationerna Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund. Tillsammans kallas vi Frisksportrörelsen.
Frisksport har funnits i Sverige sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att må bra!
Aktiviteterna kan skilja sig åt i frisksportklubbarna i landet men grundtanken om att erbjuda roliga aktiviteter i en drogfri gemenskap är densamma. Tack vare samarbeten med andra klubbar, distrikt och förbund kan vi erbjuda ett brett utbud av aktiviteter till våra medlemmar!

Läs mer på frisksport.se