Ön

Välkommen till Ön!

Vår friluftsbas är belägen på ön Oxmyren i sjön Vekmangeln som ligger i Näkna. Vi kallar den kort och gott för ”Ön”. Klubben hyr ön av Holmen. Ön är ett utmärkt utflyktsmål för våra medlemmar. Här finns goda möjligheter till diverse verksamheter, lek och motion i fina naturområden. För icke medlemmar, skolklasser, föreningar eller andra grupper finns möjlighet att hyra ön.
Ingemar Zetterholm
Kontaktperson Ön
Mobil: 070-3388478
Vad finns på ön?

Faciliteter på Ön

På ön finns bland annat kanothus med tillgång till ett tiotal kanoter. Här finns flera badbryggor och bastu. En sex meter hög klättervägg, studsmatta, bollplan för lekar och inte minst en underbart vacker kolmårdsnatur.
För övernattning och samlingar finns två timrade vindskydd med sovplats för cirka 12 personer och en kåta med sovplats för cirka 15 personer. Det finns även möjlighet att i mindre omfattning sätta upp tält. Torrtoaletter finns centralt belägna på ön.

Innehåll
Relaterat

Kontakta oss

Våra aktiviteter

Mer om frisksport

Kåtan

Kåtan har plats för ca 15 vuxna för övernattning. I mitten finner du en eldstad som håller värmen. 

Studsmattor

Vi har två olika studsmattor. En för mindre barn och en för större. I redskapsboden finns dessutom en trampett och tjockmattor förutom bollar och andra lekredskap.

Dasset

Förr eller senare så kan ett hemligt ställe behövas och då är det bra om det inte är undangömt alltför mycket. Därför ligger dasset centralt till.

Kanoter

Låna gärna en kanot och paddla ut på sjön!

Bastun

Härliga bad i sjön och vedeldad bastu därtill är en upplevelse för både kropp och själ. Vintertid badar vi kallbad, med eller utan bastu! Via fönstret har du dessutom en vacker utsikt över sjön.

Klubbstuga
Klubbstugan

I vår klubbstuga finner du ett mysigt kryp in med bänkar och bord samt en värmande vedkamin för kallare dagar. Här kan du äta medhavd matsäck, värma mat eller slå dig ner för vila. Klubbstugan har enklare köksutrustning samt gas-spis. Här i tanburen finner du städutrustning. På ena kortsidan finner du en diskbänk samt vårt nyckelskåp för medlemar (kod får du av ordföranden vid betald medlemsavgift).  Självklart lämnar du klubbstugan i det skick du själv vill finna den.

Vindskydd & grillplats

Här kan du också grilla din medhavda korv eller något annat gott. Du kan också sova över i grillplatsens vindskydd! Här finns plats för ca12 vuxna att övernatta. På ön finns ytterligare en grillplats uppe på berget. 

Klättervägg
Klättervägg

Pröva dina färdigheter att ta dig upp lodrätt upp på vår klättervägg. Här är det viktigt med säkerheten så väggen får inte användas utan selar och linor och att en utbildad ledare säkrar.

Hyr ön

Uthyrningar av ön Oxmyren

Vår friluftsbas på ön i Näkna är varje år flitigt utnyttjad av skolor, andra grupper och sammanslutningar. Den kan hyras en dag eller under flera dygn och med olika ingående delar. I grundhyran ingår öns område med vindskydd, kåta, klubbstuga, torrdass, badbryggor och bollplan. Vill du hyra kanoter så finns ett antal för uthyrning i vårt kanothus vid bastun. Hyra in sig för klättring på klätterväggen går också bra och även att få hoppa på studsmattan, men då krävs att ledare från NFK finns med.

På ön finns det övernattningsplatser för ca 35 personer samtidigt. Det är också möjligt att ta med sig ett eget tält och campa. Två badbryggor och sjön Vekmangeln för den badsugne. För en paddeltur finns ca tio kanoter (kanadensare) att tillgå. Fiska kan du också göra men då får du ta med dig egen utrustning och mask som är svårt att hitta på ön. För korvgrillning eller kvällens lägereld finns det två fina grillplatser. Vi har även en bastu som kan hyras. På grund av för hårt slitage uthyres den däremot  inte till skolklasser.

El och färskvatten finns inte på ön. Om du inte vill bära med dig färskvatten hemifrån så finns det en källa vid vägen fram till ön, med friskt rent gott vatten. Ta med en dunk och hämta där. Liten röd skylt med vit text KÄLLA på höger sida om vägen visar dig var den finns.

Regler

Vid vistelse på ön gäller regler som vi förväntar oss att ni respekterar. Till exempel är inga typer av droger tillåtna (inklusive alkohol och rökning/snusning) och när ni är färdiga för hemfärd skall området vara städat och rent i samma skick som när ni kommer. Se anslagstavla på platsen.

Prislista

Hyra Ön – 1 000 kr/dag eller dygn
Bokningstiden räknas från 10.00 till 10.00 nästa dag. Eventuell avbokning måste göras minst en vecka innan bokningstillfället, annars debiteras hela beloppet. Vid eldning ingår en vedlåda full med ved i hyran. Önskas ytterligare ved debiteras  70 kr/kartong.

Hyra av klättervägg/trampolin – 500 kr/pass,  1 pass är 2 timmar
Behörig ansvarig ledare från NFK skall alltid finnas vid klätterväggen/trampolinen.
Uthyrning sker under förutsättning att ledare finns att tillgå

Hyra av bastu – 500 kr/dag
(uthyres ej till skolklasser)

Hyra av kanoter – 80 kr/dag och kanot. Max 600 kr/dag
Medlemmar ej vid ön – 80 kr/dag och kanot. Vid klubbaktivitet gratis
Icke medlemmar 300 kr/dag och kanot

Är du intresserad av att hyra ön i något sammanhang? Kontakta oss

Välkommen till en skön vistelse på vår Ö!

Hitta till Ön

Vägbeskrivning

Det är lätt att hitta till Ön. Här en beskrivning hur du tar dig dit:
Åk väg 55 mot Katrineholm. Ta av vid Graversfors mot Sörsjön. Innan järnvägsövergången i Näkna ta av till höger och följ Frisksportskyltarna. Parkera innan Ön.