Aktiviteter

Våra aktiviteter

Frisksporten i Sverige har en tradition av att ta in nya häftiga sporter och aktiviteter till sina klubbar. Visste du att det var genom frisksporten som tyngdlyftning, innebandy och volleyboll blev stora sporter i Sverige?

Förutom vår cirkus- och trampolinträning i Sävsjö Skyttecenter ordnar vi regelbundet aktiviteter för alla åldrar. Här kan du läsa mer om alla våra aktiviteter och i kalendern hittar du mer information om tider och plats. Välkommen att hänga med!
DET HÄR GÖR VI:
Cirkus & trampolin
Gymnastik för barn
Utflykter
Naturträffar
Kulturaktiviteter
Frisksportläger
Mer än bara sport

Klubbens aktiviteter

Cirkus & trampolin

Vi har cirkus- och trampolinträning i Sävsjö Skyttecenter! Här tränar vi trampolin, akrobatik och jonglering.

Tisdagar 18:00-19:30. Terminsavgift: 150 kr/termin.

Är du intresserad av att hänga med? Kontakta ledaren Andreas på 070-2312126, andreas.hakansson@frisksport.se

Gymnastik för barn

Vi tränar på grunderna i gymnastik, med redskap och hur man använder kroppen. Det viktigaste är att barnen har roligt!  Ida, som har hållit på med tops gymnastics – både träning och tävling – är ledare. 

Torsdagar kl 18.00-19.30 med start 7 september i Hägneskolans gymnastiksal.

Ta med: Vattenflaska, och bekväma kläder, t ex träningstights/-shorts och t-shirt/linne. Inga plagg som hänger och kan fastna i redskapen!

Pris: 100 kr/termin i träningsavgift, plus medlemskap om du ännu inte är medlem (vilket är 100 kr/år för barn).

Ålder: Barn i låg- och mellanstadieåldern.

Anmälan: via emfrisksport@hotmail.se. Begränsat antal deltagare – först till kvarn!

Utflykter

I vår klubb ordnar vi många roliga utflykter! De kan gå till lekland, djurhägn, slalombackar, olika upplevelsekoncept, speedway-, hockey- och fotbollsmatcher, trädgårdar, vandrings- och paddlingsleder, muséer, musik- och teaterföreställningar, hantverksarrangemang och andra roliga och intressanta sevärdheter. 

Vi ordnar också olika prova på-aktiviteter, t ex klättring, skytte, någon motorsport, olika träningspass och skapande verksamhet. Se kalendern för kommande arrangemang!

Kulturaktiviteter

Vi ordnar många aktiviteter, t ex föreläsningar, guidade utflykter, skapande verksamhet, teater- och musikupplevelser, och kurskvällar. Se kalendern för kommande arrangemang!

Naturträffar

Aktiviteter utomhus för barn ordnas året om – vi lär oss om naturen, leker, och har lekfulla tävlingar. Men vi gör också mycket annat i våra barngrupper, som att spela bowling, titta på film, pyssla, provar på olika sporter, åka till badhus, lekland och gör andra roliga utflykter. Se kalendern för kommande arrangemang!

Samarbetsarrangemang

Vår klubb samarbetar med andra frisksportklubbar i Småland! Vi annonserar träffar på våra sociala medier och i vår kalender. Häng på!

Med våra förbund Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund kan du som är medlem åka på alla läger, utbildningar och resor som ordnas på olika platser i landet. Det är bland annat det stora frisksportlägret varje sommar, midsommarfiranden, forspaddlingsresa och ledarutbildningar. Spana in vilka arrangemang som är på gång på förbundens hemsida.

Frisksportläger

Vecka 28 varje år ordnas ett stort Frisksportläger någonstans i Sverige. Det är en vecka fylld av aktiviteter, träningspass, tävlingar och underhållning för alla åldrar. Vi brukar åka ett helt gäng från FK Sjö. Läs mer om lägret här.