Kalender
HEM / Kalender

Frisksportkalendern

Läger, utbildningar och träffar – det är alltid någon frisksportaktivitet på gång! Vissa av våra aktiviteter och arrangemang återkommer varje år medan andra poppar upp mer spontant.

I den här kalendern samlas de utbildningar och evenemang som anordnas på förbundsnivå och där alla våra medlemmar kan delta oavsett vilken klubb man är medlem i. Om du vill informera om ett kommande frisksportarrangemang kan du kontakta oss så lägger vi in det i kalendern så att fler får chans att delta.

Ewa Cernerud-Bormark
Kanslist

INNEHÅLL

Genererar Innehållsförteckning

RELATERAT

Nyheter

Utbildning

Kommande evenemang

Kalender

Frisksportåret

Våra evenemang

Vissa av våra aktiviteter och arrangemang återkommer varje år och några av dessa är:

Återkommande evenemang

Läs om det som händer varje år!

Varje år ordnar frisksportförbunden evenemang som alla medlemmar är välkomna till oavsett var i landet man bor. Det är exempelvis läger, skidresor och kurser. Nedan kan du läsa lite allmänt om alla sådana evenemang och i kalendern hittar du datum och anmälan till nästa planerade evenemang.

Frisksportläger vecka 28

Frisksports allra största arrangemang är vårt riksläger som arrangeras av olika distrikt vecka 28 varje sommar. Under veckan campar vi tillsammans, idrottar, badar, leker och har trevligt ihop. Det finns aktiviteter för alla åldrar! Läs mer om Frisksportlägret här.

 

Cirkusskola i Sörmland

Varje år arrangerar Sörmlands Frisksportdistrikt Cirkusskolan, som turnerar runt i olika städer i Sörmland och erbjuder en häftig sommarlovsvecka för barn och ungdomar. Under en vecka får deltagarna lära sig cirkuskonster såsom jonglering, enhjuling, akrobatik, tablå och trampolin. Veckan avslutas såklart med en riktig cirkusföreställning för släkt och vänner!

Kurser
Under året arrangeras flera kurser som antingen är över en dag, en helg eller en vecka. Här kan du utvecklas som ledare eller lära dig något nytt. Läs mer om kurserna i Frisksportkalendern eller under rubriken Utbildning.
Forshelg i Björbo

Varje år i slutet av augusti arrangerar Falu FK och Värnamo Frisksportungdom tillsammans en forshelg i Björbo, Dalarna. Du som deltar väljer fritt om du vill prova forspaddling med forskajak tillsammans med instruktörer, forsränning i gummibåt nedför älven, eller både och. Västerdalälvens Kärringfors erbjuder häftiga vågor i en fors trygg nog för alla att paddla i. Det är en riktig kanonhelg med mycket paddling, adrenalin i kroppen, camping på vildmarkscamping och säkert en lägereld på kvällen. 

Läs mer här!

Megahelg i Värnamo

Varje höst arrangerar Frisksport Värnamo MEGA – en aktivitetspackad dag/helg i en stor idrottshall med massor av roliga aktiviteter. Bland annat blir det trampolinhoppning, volleyboll, airtrack, DMT, cirkus och cheerleading. Helt enkelt en rolig helg där du deltar i det du känner för. Det brukar vara många ungdomar som deltar och hänger i hallen hela tiden, men också familjer som kommer och provar på olika aktiviteter.

Ungdomsträffar

Vid olika tillfällen under året ordnas ungdomsträffar där unga träffas, leker, hänger och har kul tillsammans. Ofta anordnas dessa träffar av ungdomar själva och kan innefatta allt från såpaåkning till mysterielösning.

 

Midsommar på Stensund

Under midsommarhelgen arrangerar Frisksport varje år ett midsommarfirande på Stensund – helt nyktert, förstås! På midsommarafton erbjuds olika aktiviteter för alla åldrar, kombinerat med ett härligt midsommarfirande. Det finns också möjlighet att bo på Stensund, i ett rum eller på naturcampingen. Passa på att sola och bada eller träna och umgås. Läs mer om nästa midsommarfirande här.

Stensund ligger i Trosa skärgård i Sörmland. Det är en otroligt vacker plats med möjlighet till bad i havet och trevlig camping nära naturreservatet. Välkomna!

Fjällvecka i Bruksvallarna

Varje år i början av våren ordnas en resa till den svenska fjällvärlden, vanligtvis till Bruksvallarna i Härjedalen. Utöver skidturer av varierande längd erbjuder programmet bland annat morgongymnastik, morgonsamling, bildvisning, frågesport, dans och underhållning. En riktigt uppskattad vecka, där det framför allt är vuxna och seniorer som deltar.

 

Övriga evenemang

Förutom våra årligen återkommande evenemang ordnar även distrikt och klubbar egna resor och träffar. Dessutom kan det dyka upp unika evenemang från förbunden i vår kalender. Håll utkik där!

Vill du vara med?

Häng med oss du också! Bli medlem i en frisksportklubb!

Bli medlem

Hitta din klubb