Om klubben

Om klubben

Falu Frisksportklubb ordnar aktiviteter för att inspirera andra människor enligt våra grundprinciper om hälsa och hållbarhet. Träning och hälsa är för alla människor, oavsett ambitionsnivå, fysisk förmåga, ålder eller bakgrund. Hos oss är alla välkomna och det viktigaste på alla våra aktiviteter är glädje och gemenskap. Vi ordnar aktiviteter som vi tycker är roliga och hoppas du vill hänga på. Kanske vill du starta en egen aktivitet? Välkommen till oss!

Mattias Wuopio
Ordförande
Innehåll
Relaterat

Kontakta oss

Våra aktiviteter

Mer om frisksport

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, hitta en träningsform som passar dig och engagera dig tillsammans med andra.

salladskål

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra! Att äta nyttigt, röra på sig, sova och undvika stress är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk.
vattenflaska

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Oavsett om vi hoppar trampolin, åker på läger, badar bastu eller har en filmkväll tillsammans är alla våra aktiviteter nyktra och tobaksfria.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi måste alla hjälpas åt att ta hand om vår miljö och varandra.
ansikte

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.

Läs mer i vårt förbundsprogram

En Frisksportrörelse

Klubb och förbund

Falu Frisksportklubb är ansluten till riksorganisationen Frisksportens Ungdomsförbund, som har klubbar från Åsele i norr till Eslöv i söder. Tillsammans med Svenska Frisksportförbundet kallas vi Frisksportrörelsen.
Frisksport har funnits i Sverige sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att må bra!
Runt om i landet finns drygt 50 frisksportklubbar och aktiviteterna skiljer sig åt men grundtanken om att erbjuda roliga aktiviteter i en drogfri gemenskap är densamma. Tack vare våra samarbeten får vi mycket inspiration och kan erbjuda ett brett utbud av aktiviteter till våra medlemmar!

Läs mer på frisksport.se