Aktiviteter

Våra aktiviteter

Här kan du läsa om Falu Frisksportklubbs aktiviteter. Vi har flera veckoaktiviteter som främst riktar sig till barn och unga. Vi åker också på läger och ordnar en forshelg i Björbo varje år. Klicka på varje rubrik för att läsa mer om aktiviteten. Du kan också kontakta oss för att få mer information.

Mattias
Mattias Wuopio
Ledare och ordförande
Det här gör vi
Barngymnastik
Artistisk gymnastik
Cirkus
Skogsninja
Bollek
Kanot
Resor och läger
Mer än bara sport

Klubbens aktiviteter

Barngymnastik

Vår populära barngymnastik riktar sig till barn ca 3-6 år. Vuxna följer med och deltar aktivit i aktiviteten!

Måndagar mellan klockan 17.00–18.30 i gamla Hälsinggårdsskolans gymnastiksal.

Läs mer om vår barngymnastik här.

Trampolin
Artistisk gymnastik

På artistisk gymnastik provar vi fristående, bygelhäst, ringar, hopp, barr, bom och räck samt trampolin. Vi träffas i Lugnet Gymnastikhall, lördagar mellan klockan 14.00–16.00. Gymnastiken vänder sig i första hand till barn som deltagit i vår barngymnastik och känner att de vill ha en större utmaning.

Läs mer om gymnastiken här.

Cirkus

Kom och prova trampolin, jonglering, enhjuling, gymnastik, klättring, gå på styltor, gå på klot samt göra konster i tygband. Vi tränar tisdagar mellan klockan 17.45 till 19.30 i gamla Hälsinggårdsskolans gymnastiksal.

Cirkusskolan vänder sig till barn från 6 år och uppåt.

Läs mer om cirkusen här.

Skogsninja

Ninja betyder dold person på japanska och på Skogsninja övar vi på att vara smidiga i skogen och röra oss obehindrat. Skogsninjor är fredliga ninjor som är vänliga både mot varandra och vår natur. På Skogsninja övar vi på färdigheter som Skogsninjor behöver och vi tränar våra kroppar att klara utmaningar Skogsninjor kan råka på. Alla övningar gör varje Skogsninja efter sin egen förmåga och det viktiga är att vi har roligt och får öva på olika färdigheter.

Vi har två grupper, för olika åldrar.
Miniskogsninja träffas onsdagar jämna veckor 18.00-19.00 utomhus på olika ställen.
Skogsninja träffas onsdagar udda veckor 18.00-19.30 utomhus på olika ställen.

Läs mer om skogsninja här (f. 2013-2015).

Bollek

Bollek och bollspel utan tävling! Barn och vuxna utövar tillsamman varierande typer av bollsporter med fokus på lek och rörelseglädje. Vi har två bollek-grupper:

Främbyskolans gymnastiksal, onsdagar:
3–4 år 17:30-18:15
5–6 år 18:30-19:30

Läs mer om bolleken 3–4 år här.

Läs mer om bolleken 5–6 år här.

 

Kanot

Klubben har två egna havskajaker (1 singel och 1 dubbel) som medlemmar kan låna.

Hör av dig till oss om du är intresserad.

Fler aktiviteter

Resor och läger

Forshelg i Björbo

Varje år ordnar Falu FK tillsammans med Värnamo FK en forsresa till Käringforsen, Västerdalälven i Björbo. Vi åker forsränning, lär oss paddla forskajak och campar på naturcampingen precis intill älven. En härlig resa som passar alla åldrar!

Läs mer på Forshelgens egen sida.

Samarbetsarrangemang

Med våra förbund Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund kan du som är medlem åka på alla läger, utbildningar och resor som ordnas på olika platser i landet. Det är bland annat det stora frisksportlägret varje sommar, midsommarfiranden, forspaddlingsresa och ledarutbildningar. Spana in vilka arrangemang som är på gång på förbundens hemsida. Vi annonserar också detta i våra sociala medier och i vår kalender. Häng på!

Frisksportläger

Vecka 28 varje år ordnas ett stort Frisksportläger någonstans i Sverige. Det är en vecka fylld av aktiviteter, träningspass, tävlingar och underhållning för alla åldrar. Läs mer om lägret här.