Om oss

Värnamo Frisksport

Värnamo Frisksportklubb har haft aktiviteter sedan 50-talet! Värnamo Frisksportungdom bildades på 2000-talet för att fokusera på ungdomsaktiviteterna.

Många aktiviteter, stort engagemang och alla är välkomna! Så beskriver vi vår verksamhet. Oavsett vilken aktivitet du tycker är rolig hoppas vi att du ska trivas med Frisksport. Här kan alla vara med och vi sätter stort värde i att skapa möjlighet för unga att ta ansvar och driva verksamheten.
Det som kännetecknar Frisksport är inte vilken aktivitet vi gör utan värderingarna bakom! Drogfrihet där alla, oavsett ålder, avstår från alkohol, tobak och andra saker som bryter ned kroppen – och istället fokuserar på glädje, motion och hälsa för en hälsosam och aktiv fritid! Hos oss är alla, oavsett bakgrund, funktionsvariation och ambitionsnivå välkomna. Vill du tävla så kan du göra det, men du är lika välkommen att delta bara för skojs skull!
Karin Sahlberg
Ordförande
Innehåll
Relaterat

Kontakt

Aktiviteter

Till frisksport.se

Det här är frisksport

Allt hänger ihop!

Frisksport handlar om att må bra och ha kul tillsammans, samtidigt som vi värnar om varandra och vår omvärld. Hos oss kan du vara med på roliga aktiviteter, hitta en träningsform som passar dig och engagera dig tillsammans med andra.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Att äta nyttigt, röra på sig, sova tillräckligt och undvika stress är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna och utöva friluftsliv mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den. Alla våra aktiviteter är alltid drogfria och många medlemmar väljer ett helnyktert och tobaksfritt liv.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi måste alla hjälpas åt att ta hand om varandra och vår omvärld.

Gemenskap

Inom Frisksport vill vi umgås och dela upplevelser tillsammans med andra. Hos oss är alla välkomna och det finns chans att träffa människor med olika bakgrund och från olika delar av landet.
Dokument

Klubbstadgar och andra dokument

Här kan du läsa Värnamo Frisksportklubbs och Värnamo Frisksportungdoms stadgar. Du som åkt på ledaruppdrag kan ladda ned din reseräkning här.

Gå till dokumenten

Klubbens historia

Värnamo Frisksports historia

Värnamo har länge haft frisksportverksamhet! Vill du veta mer? Få en tillbakablick här.

Läs om vår historia

En Frisksportrörelse

Klubb, distrikt och förbund

Värnamo Frisksport består av klubbarna Värnamo Frisksportklubb och Värnamo Frisksportungdom. Dessa är anslutna till Frisksport Småland, en samarbetsorganisation för andra frisksportklubbar i Smålandsområdet, och till riksorganisationerna Svenska Frisksportförbundet (SFF) och Frisksportens Ungdomsförbund (FUF).
Frisksport har funnits i Sverige sedan 20-talet och har under åren verkat för bättre folkhälsa genom att engagera människor i träning, friluftsliv och hälsa. Vi idrottar för att det är roligt och för att det får oss att må bra!
Runt om i landet finns drygt 50 frisksportklubbar och även om aktiviteterna skiljer sig åt i klubbarna är grundtanken densamma: att ordna roliga och hälsosamma aktiviteter i en drogfri gemenskap.

Läs mer på frisksport.se