Aktiviteter

Våra aktiviteter

Frisksporten i Sverige har en tradition av att ta in nya häftiga sporter och aktiviteter till sina klubbar. Visste du att det var genom frisksporten som tyngdlyftning, innebandy och volleyboll blev stora sporter i Sverige? Vi ordnar aktiviteter efter intresse! Har du något du tycker är kul och vill ordna? Välkommen med din idé!

Förutom våra veckoaktiviteter i idrottshallar och klubbstugan ordnar vi regelbundet läger och andra årliga arrangemang. Här kan du läsa mer om alla våra aktiviteter och i kalendern hittar du med information om tider och plats.
Välkommen att hänga med! På alla våra aktiviteter gäller att du kan prova ett par gånger innan du bestämmer dig för om du vill bli medlem eller inte.
Olle Sahlberg
Ledare cirkus, trampolin och forspaddling
Det här gör vi
Paddling
Cirkus och trampolin
Klättring
Cheerleading
Friluftsliv
Äventyr
Klubbstugan Lerdala
Läger och resor
Aerial silk
Mer än bara sport

Klubbens regelbundna aktiviteter

Slätvattenpaddling

Vid klubbstugan Lerdala har vi havskajaker, S.U.P-brädor (stand up paddleboards) och kanadensare du kan paddla på sjön! Upptäck öar på hindsen, ta med fika och njut av naturen. Du som är medlem kan komma och paddla på våra aktivitetsdagar under sommarhalvåret, eller själv om du känner att du är van nog paddlare.

Paddelgruppen

Vi har en grupp som brukar samlas vid fint väder för härliga paddelturer under sommarhalvåret! Vi tar med fika eller grillar tillsammans efteråt. Inbjudan går ut via en messengergrupp och det brukar främst vara vardagkvällar eller eventuellt någon helg.

Ledare: Josefin Sahlberg och Shulamita Hultén.
Kontakta Josefin på 073-068 98 75 för att gå med i messengergruppen som vi skickar inbjudan i!

Forspaddling

Forspaddling mitt i stan

Tisdagkvällar tränar vi forspaddling i ynkforsen som ligger i lagan, precis intill Finnvedsvallen. Här kan du lära dig paddla eller åka gummikajakerna nedför vågen! På vinterhalvåret tränar vi i simhallen, där vi övar eskimåsväng och spelar kanotpolo.

Kontakt: Olle på telefon 0730-66 99 01

Läs mer om vår forspaddling här.

Klättring

Välkommen om du vill klättra, antingen om du är nybörjare eller har hållit på ett tag.

Frisksportarna klättrar i Arken varje fredag.
16:00–17:00 – Gruppen för dig 7–12 år som klättrat ett tag.
17:00–17:50 – Yngre gruppen där yngre barn och nybörjare klättrar! (FULLT i nuläget)
18:00–19:00 – Äldre gruppen där vuxna och ungdomar 13 år och äldre tränar.

Kontakt: Emma på 070-848 55 02.

Läs mer om klättringen och grupperna här.

Aerial silk

(tissue, tyg, fabric) är luftakrobatik i två längder med tyg som hängs från taket. Du lär dig att svepa in kroppen i tyget och skapa fina konster.

Vi ses i Expohallen på söndagar kl 17:30-19:00. För dig som fyllt 12 år.

Träningen genomförs fördelaktigt barfota med långbyxor och långärmad tröja utan blixtlås som kan fastna i tygerna. Detta för att undvika brännsår orsakad av friktion av tyget.

Ingen förkunskap krävs.

Kontakt: elin.englund.98@hotmail.com.

Cirkus och trampolin

Våra populära trampolinmåndagar har nu fått sällskap av cirkusprylarna! Träna trampolin, luftakrobatik och jonglering. Vår träning är av det friare slaget, där vi har ledare som hjälper till, men deltagarna tränar på det de är sugna på.

Kontakt: Saga (sms) 072-588 10 65

Läs mer om träningen och grupperna här.

Äventyr

Vi har en flygsektion som leds av vår erfarna skärmflygare Harald! Sektionen ordnar inte några regelbunda aktiviteter, men på utflyktsdagar eller resor ordnar vi skärmflygning om vädret tillåter (och om Harald är med). Sporadiskt kör vi också drönarflygning, både i inomhushall eller ute vid bra väder.

Sådana här träffar annonseras i vår facebookgrupp.

Vinterbad

På vinterhalvåret är vi en grupp som träffas varje lördag förmiddag för att bada vinterbad! Vi börjar i september och vänjer in oss när det blir gradvis kallare. Bastun tänder vi tillsammans. 

Är du intresserad av att hänga med? Gå med i vinterbadets facebookgrupp där vi lägger ut info om träffarna.

Cheerleading

Vår största sektion sett till aktiva deltagare! Drivs helt och hållet av ett fantastiskt gäng unga tränare. Härlig stämning, stort engagemang och fartfylld sport kännetecknar vår cheerleadingsektion.

Läs mer om cheerleadingen här.

Klubbstugan Lerdala

På Lerdala Frisksportgård, vår fina klubbstuga, finns aktiviteter för alla åldrar! Du kan åka dit när du vill som medlem, eller komma på måndagkvällarna på sommarhalvåret. Öppna måndagkvällar annonseras i vår kalender.

Läs mer om klubbstugan här.

Friluftsliv för barn

Vi börjar under 2024 med friluftsutflykter för barn och familjer! Vi träffas på olika platser och ordnar aktiviteter med fokus på barnen, men där hela familjen följer med.

Exempel: Lekar i skogen, grillning, naturpyssel, titta med kikare, insektssafari osv.

Ledare: Emelie och Luis

Fler aktiviteter

Resor och andra evenemang

Skidresa till Branäs

Varje år i mars åker vi på skidresa till Branäs torsdag-söndag. Passar alla åldrar!

Mer information om nästa resa hittar du här.

Megahelgen

Vi ordnar en stor aktivitetshelg varje höst med massor av skoj. En riktig MEGA-helg! Hallen är öppen och vi plockar fram allt vi har – volleyboll, trampoliner, airtrack, cirkussaker, cheerleadingmattor… typ allt du kan tänka dig. Vi ordnar oftast övernattning också för äldre ungdomar, och man kan komma bara ett par timmar med familjen också.

Vi lägger information om detta i vår kalender varje år när Megahelgen närmar sig.

Klätterresor

Vi åker på utflykter till klätterklippor och klätterhallar med jämna mellanrum!

Läs mer om våra klätterresor här.

Samarbetsarrangemang

Vår klubb samarbetar med andra klubbar i Smålands Frisksportdistrikt och Smålands Frisksportungdom. Vi annonserar träffar på våra sociala medier och i vår kalender här på hemsidan. Häng på!

Med våra förbund Svenska Frisksportförbundet och Frisksportens Ungdomsförbund kan du som är medlem åka på alla läger, utbildningar och resor som ordnas på olika platser i landet. Det är bland annat det stora frisksportlägret varje sommar, midsommarfiranden, forspaddlingsresa och ledarutbildningar. Spana in vilka arrangemang som är på gång på förbundens hemsida.

Forshelg i Björbo

I slutet av augusti varje år åker vi på häftig forspaddlingsresa till Dalarna. Resan anordnas tillsammans med Svenska Frisksportförbundet och Frisksport Falun. Från Värnamo kör vi buss hela vägen upp så det är bara att åka med!

Läs mer om resan här.

Frisksportläger

Vecka 28 varje år ordnas ett stort Frisksportläger någonstans i Sverige. Det är en vecka fylld av aktiviteter, träningspass, tävlingar och underhållning för alla åldrar. Vi brukar åka ett helt gäng tillsammans från Värnamo, så häng med! Vi campar tillsammans.

Läs mer om lägret här.