Frisksportlägret lyckat

När Aneby på det småländska höglandet invaderades för Frisksportläger vecka 28 2022 blev det full fart på idrottsplatsen. Nästan tusen deltagare campade på området och deltog i aktiviteter med allt från pyssel och föreläsningar till volleyboll och orientering.

För första gången sedan 2019 ordnades frisksportläger igen. Många vana lägerdeltagare var glada att få komma tillbaka, men det var också många som åkte på läger för första gången. Veckan fylldes av aktiviteter med allt från idrottspass och tävlingar till kulturaktiviteter och äventyr. En höjdpunkt var när deltagare fick fira sig nedför södra Sveriges högsta vattenfall, vilket är en av Anebys sevärdheter. Men det bästa av allt kan ändå ha varit att helt enkelt vara på läger.

– Det är svårt att säga vad som blev mest lyckat men det är nog hela känslan av att vara på läger igen. Det är en så härlig stämning och det finns mycket att göra för alla, säger Karin Sahlberg, en av arrangörerna.

Gunnar Eckert, som var en av tävlingsarrangörerna, är mest nöjd med ungdomsstafetten.
– Vi provade ett nytt koncept och det blev riktigt bra. Eftersom det var ganska centrerat kring en plats kom många och tittade också och det blev jättefin stämning.

Totalt var det över 950 deltagare inskrivna på lägret och efter den här veckan är det nog många som redan längtar till nästa års läger. Frisksportlägret 2023 anordnas av hela frisksportrörelsen tillsammans och blir i den vackra naturen vid Stensunds Folkhögskola utanför Trosa. Välkomna att hålla utkik när mer information kommer upp på frisksportlager.se.

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

Härligt Frisksportläger!

Härligt Frisksportläger!

Årets Frisksportläger – sommarveckan med något för alla– är avslutat! Med vacker miljö, soligt väder och härlig stämning blev det en underbar vecka....

läs mer
En härlig friluftshelg

En härlig friluftshelg

Vilka härliga dagar det blev på Norraryds Camping vid Åsnens Nationalpark, söder om Alvesta! Utflykten och minilägret under kristihimmelfärdshelgen...

läs mer
Snart Frisksportläger!

Snart Frisksportläger!

Nu är det bara en månad kvar till årets Frisksportläger! Hur går det med förberedelserna? Som smort, kan man säga! Men det är mycket som ska falla...

läs mer