Utbildning
HEM / Utbildning

Utbildning

I Frisksport ordnar vi regelbundet kurser för våra ledare och medlemmar.

Välutbildade ledare är viktigt för att höja nivån på frisksportverksamheten. Förutom att lära sig nya saker är en annan viktig aspekt av kurserna att få träffa andra, dela upplevelser och vara en del av en gemenskap.
Sara Brunskog
Generalsekreterare
Kommande kurser

Nästa planerade kurs:

INNEHÅLL

Genererar Innehållsförteckning

RELATERAT

Stensunds Folkhögskola

Kalender

Olika kurser

Tre kategorier

Ideologi
De ideologiska kurserna ger kursdeltagaren kunskap om vad Frisksport står för och stärker medlemmarna i personliga ställningstaganden kring sin hälsa.

Färdighet
Färdighetskurser syftar till att våra medlemmar ska få chansen att lära sig mer och utvecklas inom olika områden.

Ledarskap
Vi ordnar både ledarskapskurser som handlar om grundläggande ledarskap och andra som handlar om en specifik verksamhet.

Regelbundna kurser

Kurser under året

Lokala kurser

Klubbar och distrikt inom Frisksportrörelsen har möjlighet att få hjälp av förbundet med att ordna lokala ledarutbildningar, så kallade ”hemma hos-kurser”. Det kan passa om klubben har långt att åka till en kurshelg eller om det är många personer i samma klubb/distrikt som behöver utbildning. För vuxna ledare kan det vara enklare att gå en kurs på hemmaplan än att åka iväg någonstans.

I korthet fungerar det så att förbundet ordnar ledare och kursmaterial medan klubben/distriktet står för lokalbokning och eventuell logi och mat. Kontakta förbundskansliet på kansli@frisksport.se för mer information.

Påskkurs

I samband med påsken ordnas en ledarutbildning i Sälen! Kursen innehåller kurspass inom ledarskap och dessutom fylls kvällarna av lekar och en massa annat kul. Självklart blir det skidåkning om dagarna! En riktigt rolig kurs i fjällmiljö där du träffar härligt folk, åker skidor och lär dig att bli en bättre ledare.

Kurshelger vår & höst

Varje vår och höst ordnas en kurshelg någonstans i landet som syftar till att erbjuda utbildningar för ledare och medlemmar i våra frisksportklubbar. Utbudet av kurser varierar men det är vanligt med ledarutbildningar inom bland annat trampolin, cirkus, och friluftsliv. Utöver ledarutbildningar ordnas ofta Frisksport Basic (grundkurs i frisksportideologi) och kurser som inte handlar om ledarskap utan personlig utveckling inom ett ämne, till exempel yoga eller paddling. Förutom att de är lärorika är kurshelgerna också en träffpunkt för medlemmar. Häng med, lär dig något nytt och träffa folk!

Vårkursen arrangeras alltid andra helgen i mars och höstkursen alltid första helgen i oktober.

Vinterkurs

Frisksports högsta ledarutbildning är Nyårskursen, som anordnas på Stensund i början av januari varje år. Kursen erbjuder kunskap i praktiskt ledarskap, kombinerat med föreningskunskap, ideologi och en rejäl dos personlig utveckling. Dessutom är det vår absolut roligaste kurs – en riktig upplevelse som ger vänner för livet! Kursen riktar sig till ungdomar.

I vår kalender kan du se alla kommande evenemang och utbildningar.

Kalender

Den senaste kursen

Läs om kurser som varit

Fartfylld Påskkurs!

Fartfylld Påskkurs!

Över 30 deltagare på årets ledarutbildning i Sälen över påsk! Kursen blev en fantastisk upplevelse med härlig skid- och snowboardåkning i...

läs mer
Vårkurs med flera kurser

Vårkurs med flera kurser

Vårkursen den 9 mars i Trosa blev en kursdag med mycket fart, lärande, ledarskap och härlig stämning. Kurserna som erbjöds var ledarutbildningar i...

läs mer
Plugga på Stensund

En egen folkhögskola

Svenska Frisksportförbundet är huvudman för Stensunds Folkhögskola som ligger vid havet utanför Trosa i Sörmland.
På Stensund kan du komplettera gymnasiebehörighet eller få en yrkesutbildning i nära samspel med kompetenta lärare och kurskamrater. Här växer du i möten med människor med vitt skilda ursprung och erfarenheter i klassrum, internat eller idrottshall. Du som är intresserad av att plugga på Stensund kan läsa mer om aktuella utbildningar på skolans hemsida.
Förutom folkhögskolans verksamhet arrangerar Frisksportrörelsen kurser och evenemang på Stensund varje år. Här finns också vårt förbundskansli.

Till folkhögskolans webbplats

Studiecirklar

Lära tillsammans

Det finns möjlighet att lära sig mer om olika ämnen i form av en studiecirkel. En studiecirkel är en grupp människor som träffas och lär sig mer om ett specifikt ämne och inom Frisksport ordnas studiecirklar inom allt från vegetarisk matlagning till akvarellmålning. Folkbildning är viktigt, utvecklande och intressant på samma gång.
Studiecirklar arrangeras oftast tillsammans med vårt studieförbund NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet. Ta kontakt med ditt lokala NBV-kontor för att starta ett samarbete – du kan antingen ha en egen idé eller få tips om färdiga material för studiecirklar.

Till NBVs webbplats

Vill du vara med?

Häng med oss du också! Bli medlem i en frisksportklubb!

Bli medlem

Hitta din klubb