Bli medlem
HEM/ Bli medlem

Vill du bli medlem?

Vad kul att du är intresserad av att bli medlem! På den här sidan hittar du mer information om medlemskap.

De flesta av våra medlemmar är med i en frisksportklubb men om det inte finns en klubb nära där du bor kan du vara förbundsmedlem (det kallas också för direktansluten medlem). Läs mer om att vara klubb- eller förbundsmedlem nedan. Om du vet att du vill bli medlem i en lokal klubb är det enklast att ta kontakt direkt med den klubben. Välkommen att hänga med oss!
Ewa Cernerud-Bormark
Förbundskanslist
Innehåll

Genererar Innehållsförteckning

Relaterat

Våra klubbar

Våra aktiviteter

Varför bli medlem?

4 goda anledningar att bli medlem

1. En bredd av aktiviteter
Inom Frisksport finns många olika aktiviteter! Från forspaddling, klättring och kallbad till volleyboll, trampolinhoppning och cheerleading.
2. Alla kan vara med
Stora som små, nybörjare och proffs – här kan alla vara med på sin nivå! Du som vill tävla och utmana dig får möjlighet till det (vi har många SM-vinnare i olika idrotter), men det väljer du själv. Hos oss finns inga krav på prestation.
3. Nya vänner
Inom Frisksport hittar många vänner för livet, både personer i den lokala klubben och frisksportare från andra delar av landet. Vi är stolta över vårt uttryck ”Generationer i gemenskap” och ordnar träffar där personer i alla åldrar kan delta tillsammans.
4. En trygg plats
För att alla ska känna sig välkomna och trygga tillåts ingen tobak, alkohol eller andra droger under våra aktiviteter. Alla våra ledare måste regelbundet visa upp utdrag ur belastningsregistret för att få fortsätta som ledare i verksamheten.
lokal gemenskap

Bli klubbmedlem

De flesta medlemmar tillhör en lokal frisksportklubb, oftast på hemorten eller i närheten. Du väljer själv vilken frisksportklubb du vill vara med i, oavsett var du bor. Som klubbmedlem får du tillgång till de aktiviteter som finns i din klubb och dessutom de aktiviteter som ordnas på förbundsnivå (som alla medlemmar är välkomna till).
Frisksportklubbarna bestämmer själva vilka medlemsavgifter klubbens medlemmar ska betala. Medlemsavgifterna varierar mellan olika klubbar beroende på vilken typ av verksamhet som finns. Kontakta din lokala klubb för information om medlemsavgift och hur du blir medlem.

Våra klubbar

direktansluten

Bli förbundsmedlem

Vill du bli medlem men det saknas en frisksportklubb där du bor? Eller är du en frisksportare i hjärtat och vill vara med och stödja vår verksamhet? Då kan du bli förbundsmedlem (även kallat direktansluten medlem) i Svenska Frisksportförbundet.
Gör din medlemsansökan genom att klicka på länken nedan. Sedan skickas information och en avi om inbetalning av medlemsavgift hem till dig.
Medlemsavgift förbundsmedlem:
Ålder:
0-25 år: 300 kr/år

26-64 år: 400 kr/år

65 år och uppåt: 300 kr/år

Familj (boende på samma adress): 700 kr/år

Frågor?

Kontakta vårt förbundskansli på kansli@frisksport.se om du har frågor om förbundsmedlemskap i Svenska Frisksportförbundet. (Det går inte att vara förbundsmedlem i Frisksportens Ungdomsförbund.)

Bli förbundsmedlem här

Frisksportlöftet

En ren gemenskap

Alla våra medlemmar deltar i enlighet med vår medlemsförsäkran som innebär att all frisksportverksamhet är nykter och tobaksfri. Att avstå från tobak, alkohol och andra droger handlar både om den personliga hälsan och om att alla ska känna sig trygga under våra aktiviteter.
Dessutom finns ”Frisksportlöftet”, som är obligatoriskt för våra medlemmar mellan 12 och 18 år och frivilligt för övriga. Frisksportlöftet innebär att vi lovar att avstå tobak, alkohol och andra droger som en del av vår livsstil även utanför frisksportverksamheten.
Medlemsförsäkran: Jag sympatiserar med frisksportens helhetssyn sådan den är formulerad i förbundsprogrammet och förbinder mig att i frisksportsammanhang inte förtära drycker som innehåller mer än 2,25 volymprocent (=1,8 viktprocent) alkohol eller använda tobak eller narkotika i någon form.
Frisksportlöftet: Jag förbinder mig att inte i något sammanhang förtära drycker som innehåller mer än 2,25 volymprocent (=1,8 viktprocent) alkohol eller använda tobak och narkotika i någon form.

Vill du vara med?

Häng med oss du också! Bli medlem i en frisksportklubb!

Bli medlem

Hitta din klubb