Stöd – förbered för fritidskort

Regeringens nya satsning på meningsfull fritid för unga planerar att lanseras 2025. ”Fritidskortet” ska hjälpa fler barn ha råd med fritidsaktiviteter. Inför införandet av det här kortet har SFF och FUF tagit del av medel för att hjälpa våra klubbar och distrikt förbereda sin verksamhet för införandet av fritidskortet.

Exakt hur kortet kommer att fungera är ännu inte klart, men det börjar ta form. I år har förbunden fått medel för att, under perioden 1 september till 31 december, delar ut bidrag till klubbar och distrikt som vill göra investeringar för att förbereda sin verksamhet inför införandet av fritidskortet.

Du som är företrädare för en klubb eller ett distrikt i FUF eller SFF kan söka bidrag för investeringar, ledarutbildningar eller andra satsningar som fungerar som ”förberedelser för fritidskortet”.

Du kan läsa mer och ansöka om bidraget här.

Du kan också komma på en digital informationsträff via zoom den 15 september kl 18:00, där vi på förbundskansliet berättar mer om fritidskortet och ni kan ställa frågor inför ansökan. Läs mer om den digitala informationsträffen här.

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

Frisksportlägret 2024

Frisksportlägret 2024

Frisksportlägret i Karlsborg är avslutat och vilken fantastisk vecka det blev! Trots vissa ihärdiga regnskurar var humöret på topp och många kommer...

läs mer
Fritidskortet införs

Fritidskortet införs

Fler unga ska ha tillgång till fritidsaktiviteter! Så tycker regeringen, som nu inför ett "fritidskort". Det handlar om ett slags värdekort som alla...

läs mer