Vårkurs i häftig hall!

Det var dryg 40 personer från 11 olika klubbar som samlades för vårkursen i Trosa den 25 mars! På schemat stod luftakrobatik i tyg, trampolin, jonglering och webbredigering.

På jongleringskursen kunde deltagarna prova olika slags jongleringsverktyg, samtidigt som de fick strategier för hur man lär ut till andra. Detsamma gällde luftakrobatikkursen, där deltagarna fick lära sig många nya tricks, men också hur man kan tänka med barn, klättringstekniker och säkerhet. På trampolinkursen lärde sig deltagarna grundläggande passningstekniker, medan deltagarna på webbredigeringskursen fick fundera över hur de vill använda informationskanaler i sin klubb och lära sig redigera sin egen klubbwebbsida.

Årets vårkurs testade något som utvecklats smått under åren och visat sig vara ett ganska bra system, nämligen en endagskurs. En fullspäckad kurs, men man har möjlighet att åka bara över dagen om man vill.

Lena från Ljungsbro, som gick kurs i webbredigering, gillar konceptet med endagskurs: ”Fler har möjlighet att åka när man inte behöver lägga hela helgen. Men så finns också möjligheten att sova över om man åker långt och det är bra att det erbjuds fler aktiviteter på kvällen för alla som stannar kvar!”

Kvällsaktiviteterna den här gången bjöd på fria aktiviteter i Trosas häftiga multi-hall, där trampoliner hissas upp från golvet. Många deltagare gillade att få testa allt hallen har att erbjuda, medan andra som gjort luftakrobatik hela dagen, knappt hade ork kvar. ”Jag är helt mör i hela kroppen!”, säger Emmy från Trosa, som gått ledarkurs i luftakrobatik i tyg.

En härlig helg med fin stämning och mycket aktivitet på de olika kurserna!

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

En härlig friluftshelg

En härlig friluftshelg

Vilka härliga dagar det blev på Norraryds Camping vid Åsnens Nationalpark, söder om Alvesta! Utflykten och minilägret under kristihimmelfärdshelgen...

läs mer
Många nya klubbwebbar

Många nya klubbwebbar

Hela 17 nya webbsidor har skapats till Frisksportklubbar! Förbunden är glada att kunna erbjuda denna tjänst gratis till sina klubbar och hoppas att...

läs mer
Nominera till stipendie

Nominera till stipendie

Nominera till stipendier! Varje år delas stipendier ur Bängt Bodéns ungdomsfond ut till personer eller grupper som ”på ett förtjänstfullt sätt...

läs mer