FK Herkules 90 år

Den 3 augusti 1933 bildades FK Herkules, Sveriges äldsta Frisksportklubb. Många samlades för att fira 90-årsjubileet vid Herkulesgården Mölndal, där klubben har sin bas.

Firandet startade med femkamp med roliga och utmanande grenar. Tävlingen följdes av tipspromenad och grillade hamburgare. Under middagen hölls tal och gästerna fick höra berättelser från klubbens långa historia. Det bjöds också på tårta med mönster av orienteringskarta och klubbens emblem.

Dagen till ära hade många medlemmar tagit på sig gamla klubbdräkter vilket gav många goda minnen och skratt. I Mölndal är frisksportklubben välkänd och bland aktiviteterna finns orientering, barngympa och löpträning.

– Det känns hedersamt att vara ordförande i en så fin förening. Det känns fantastiskt att en klubb som drivs helt ideellt kan hålla i så många år. Vår inriktning är att vi ska vara en klubb för alla och att man ska kunna vara med och idrotta hela livet, säger Jan Adolfsson som är klubbens ordförande.

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

MEGA–kul aktivitetshelg!

MEGA–kul aktivitetshelg!

Superskoj på årets Megahelg! Med hela 200 deltagare totalt under helgen är det också rekord för arrangörerna Värnamo Frisksportungdom, åtminstone om...

läs mer
Härligt Frisksportläger!

Härligt Frisksportläger!

Årets Frisksportläger – sommarveckan med något för alla– är avslutat! Med vacker miljö, soligt väder och härlig stämning blev det en underbar vecka....

läs mer