Härligt Frisksportläger!

Årets Frisksportläger – sommarveckan med något för alla– är avslutat! Med vacker miljö, soligt väder och härlig stämning blev det en underbar vecka. Vi riktar ett stort TACK till alla funktionärer och samarbetspartners som gjorde veckan möjlig, och såklart ett stort tack till alla deltagare som kom. Vilken toppenvecka!

Den 8–15 juli träffades 1150 deltagare för en fullspäckad vecka med 225 programpunkter på schemat, på Stensund utanför Trosa. Varje deltagare valde i programmet vilka aktiviteter hen ville vara med på, och gjorde sin egen lägervecka. På schemat fanns till exempel motionspass, som tabata, combat och gympa, och tävlingar som volleyboll, mångkamp, stafett, fotboll och orientering. Lite mer udda aktiviteter som sjuka lekar, mugglarquidditch och kanotlek fanns på schemat, och likaså disco i knatteköping, minihästar-utflykt och pysselbod för de yngsta. Det bjöds också på musik och quiz på kvällarna och intressanta föreläsningar. Något för alla, helt enkelt!

Det är ingen tvekan om att lägret i år var väldigt lyckat. Elin Håkansson från Nyköping är jättenöjd med veckan.
– Jag är helt knockad av hur fantastiskt läger vi har fått uppleva. Bästa på riktigt länge. Kanske nånsin? Barnen, kompisarna, havet, bastun, aktiviteterna…..allt!

Janne Eriksson från Göteborg pekar ut den drogfria miljön som något av det bästa med lägret.
– Det är ingen som dricker och röker och man har roligt ändå. Det är speciellt!

Att det är något speciellt med tryggheten på lägret för både stora och små är ingen tvekan om. Maria Lindgren, som åkt från Västerbotten med familjen för att vara med på läger tycker det är härlig stämning på alla plan.
– Jag har spelat mixedvolley, det är så härlig stämning där. Sen är det helt underbart att vara på läger med familjen. Man kan släppa barnen lösa och det finns massor av roligt de kan vara med på och de får nya kompisar.

Frisksportlägret 2023 arrangerades av hela Frisksportrörelsen tillsammans och det är tack vare ideella krafter som det kan erbjudas så otroligt många roliga aktiviteter. Nästa års läger går av stapeln 6–13 juli 2024, och är då i Västergötland – med Västergötlands Frisksportdistrikt och Västergötlands Frisksportungdom som arrangörer. Hänger du med då?

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

Gunde dansar nyktert

Gunde dansar nyktert

Gunde Svan är en av världens bästa skidåkare genom tiderna. Han har valt att leva sitt liv helt utan alkohol.Tidningen Frisksport nr 1 2024. För...

läs mer
Padelträff i Mölnlycke

Padelträff i Mölnlycke

I januari bjöds padelspelande frisksportare in till Mölnlycke för den första padelträffen någonsin och träffen blev fullbokad.Tidningen Frisksport...

läs mer
Spela Roll!

Spela Roll!

Vart femte barn i Sverige har någon gång under uppväxten minst en förälder med alkoholproblem, detta enligt en rapport från CAN. Det är 430...

läs mer