Härligt Frisksportläger!

Årets Frisksportläger – sommarveckan med något för alla– är avslutat! Med vacker miljö, soligt väder och härlig stämning blev det en underbar vecka. Vi riktar ett stort TACK till alla funktionärer och samarbetspartners som gjorde veckan möjlig, och såklart ett stort tack till alla deltagare som kom. Vilken toppenvecka!

Den 8–15 juli träffades 1150 deltagare för en fullspäckad vecka med 225 programpunkter på schemat, på Stensund utanför Trosa. Varje deltagare valde i programmet vilka aktiviteter hen ville vara med på, och gjorde sin egen lägervecka. På schemat fanns till exempel motionspass, som tabata, combat och gympa, och tävlingar som volleyboll, mångkamp, stafett, fotboll och orientering. Lite mer udda aktiviteter som sjuka lekar, mugglarquidditch och kanotlek fanns på schemat, och likaså disco i knatteköping, minihästar-utflykt och pysselbod för de yngsta. Det bjöds också på musik och quiz på kvällarna och intressanta föreläsningar. Något för alla, helt enkelt!

Det är ingen tvekan om att lägret i år var väldigt lyckat. Elin Håkansson från Nyköping är jättenöjd med veckan.
– Jag är helt knockad av hur fantastiskt läger vi har fått uppleva. Bästa på riktigt länge. Kanske nånsin? Barnen, kompisarna, havet, bastun, aktiviteterna…..allt!

Janne Eriksson från Göteborg pekar ut den drogfria miljön som något av det bästa med lägret.
– Det är ingen som dricker och röker och man har roligt ändå. Det är speciellt!

Att det är något speciellt med tryggheten på lägret för både stora och små är ingen tvekan om. Maria Lindgren, som åkt från Västerbotten med familjen för att vara med på läger tycker det är härlig stämning på alla plan.
– Jag har spelat mixedvolley, det är så härlig stämning där. Sen är det helt underbart att vara på läger med familjen. Man kan släppa barnen lösa och det finns massor av roligt de kan vara med på och de får nya kompisar.

Frisksportlägret 2023 arrangerades av hela Frisksportrörelsen tillsammans och det är tack vare ideella krafter som det kan erbjudas så otroligt många roliga aktiviteter. Nästa års läger går av stapeln 6–13 juli 2024, och är då i Västergötland – med Västergötlands Frisksportdistrikt och Västergötlands Frisksportungdom som arrangörer. Hänger du med då?

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

En härlig friluftshelg

En härlig friluftshelg

Vilka härliga dagar det blev på Norraryds Camping vid Åsnens Nationalpark, söder om Alvesta! Utflykten och minilägret under kristihimmelfärdshelgen...

läs mer
Snart Frisksportläger!

Snart Frisksportläger!

Nu är det bara en månad kvar till årets Frisksportläger! Hur går det med förberedelserna? Som smort, kan man säga! Men det är mycket som ska falla...

läs mer
Många nya klubbwebbar

Många nya klubbwebbar

Hela 17 nya webbsidor har skapats till Frisksportklubbar! Förbunden är glada att kunna erbjuda denna tjänst gratis till sina klubbar och hoppas att...

läs mer