En härlig friluftshelg

Vilka härliga dagar det blev på Norraryds Camping vid Åsnens Nationalpark, söder om Alvesta! Utflykten och minilägret under kristihimmelfärdshelgen lockade 43 deltagare i olika åldrar som njöt av naturen och roliga aktiviteter.

Helgens aktiviteter bestod av utflykter till olika delar av nationalparken och närliggande naturreservat, samt aktiviteter i närhet av campingområdet. Många valde att utforska naturen till fots, med cykel eller med någon av de tio kanoter och kajaker som hyrdes av campingen. Utflykterna var helt fria – det fanns förslag på leder och man kunde haka på varandra om man ville, men alla gjorde helt enkelt de utflykter man själv ville. Det gjorde att man kunde välja om man ville gå ensam eller med många andra, och man kunde anpassa längden på utflykterna efter egen förmåga.
– Jag tycker det är jättebra att man själv väljer vad man vill göra och inte göra, säger Åsa Hellman, Jönköpings FK.

Även om det var helt fritt med aktiviteter och alla kunde välja vad de själva ville göra fanns det en samhörighet då alla bodde tillsammans. Till arrangemanget hade hela campingen bokats , vilket gjorde att deltagarna hade hela campingen för sig själva, något som uppskattades av deltagarna.
– Så bra att vi kunde träffas så här – det blev riktig lägerkänsla! säger Eva-Mari Ohlsson, FK Sjö.

Förutom utflykterna till naturområdena samlades deltagarna på kvällarna för gemensamma aktiviteter, som bastubad, klättring, paddling, fotboll och pilbågeskytte, som erbjöds på campingen. I samlingslokalen blev det dessutom musikquiz båda kvällarna, där alla deltagare som ville fick förbereda varsin egen musikfråga.

Arrangörerna från Värnamo FK, Karin och Olle Sahlberg, har gjort flera liknande arrangemang innan pandemin, men i år var första gången arrangemanget gjordes i Svenska Frisksportförbundets regi och marknadsfört i hela rörelsen. Karin vill gärna peppa fler att prova att anordna något liknande.
– Det här är ett oerhört enkelt arrangemang att anordna. Man behöver bara en plats där det finns färdiga leder – det är egentligen allt! Förbundet skötte insamling av anmälningar och marknadsföring, och gick också in med lite pengar som gjorde att vi kunde hyra lite av campingens aktiviteter, vilket var en fin bonus. Vi kommer definitivt göra om arrangemanget nästa år – antingen på Åsnen igen eller på en ny plats – men vi hoppas också fler kan vara intresserade av att bjuda in till något liknande på andra håll i landet. Det finns säkert många som har ett fint lokalt område att bjuda in till, och det är så enkelt och roligt att arrangera.

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

Gunde dansar nyktert

Gunde dansar nyktert

Gunde Svan är en av världens bästa skidåkare genom tiderna. Han har valt att leva sitt liv helt utan alkohol.Tidningen Frisksport nr 1 2024. För...

läs mer
Padelträff i Mölnlycke

Padelträff i Mölnlycke

I januari bjöds padelspelande frisksportare in till Mölnlycke för den första padelträffen någonsin och träffen blev fullbokad.Tidningen Frisksport...

läs mer
Spela Roll!

Spela Roll!

Vart femte barn i Sverige har någon gång under uppväxten minst en förälder med alkoholproblem, detta enligt en rapport från CAN. Det är 430...

läs mer