Inför förbundsmöten

Några handlingar till förbundsmötena i SFF och FUF publiceras tidigare! På en egen sida här på webben kan du läsa förslag om nya förbundsprogram och stadgeändringar.

Den 7 juli ska Frisksportens Ungdomsförbund och Svenska Frisksportförbundet ha sina respektive förbundsmöten. Alla handlingar publiceras senast 7 juli – men några förslag från styrelsen finns publicerade redan nu. Anledningen till detta är att styrelserna vill att medlemmarna ska ha god tid på sig att läsa igenom förslagen.

– Styrelserna vill ge medlemmar i klubbar och distrikt gott om tid att läsa igenom just de här förslagen, då de innehåller mycket text. Genom att skicka ut de här förslagen tidigare tror vi fler klubbar och distrikt kommer känna att de har tid att boka in en träff lokalt för att diskutera förslagen, säger Sara Brunskog, generalsekreterare.

Övriga förslag som förbundsstyrelserna lägger fram till mötet kommer publiceras senast 9 juni, så det är bra att boka en träff för att diskutera i mitten av juni. Med en sådan träff kan man möjliggöra att medlemmarnas tankar skickas med ombuden till mötet.

Förslagen som nu ligger publicerade rör:

– Nytt förbundsprogram i SFF
– Nytt förbundsprogram i FUF
– Ändringar i stadgarnas ändamål, §1, som är gemensamma för båda förbunden
– Ändringar i stadgarnas del om medlemsförsäkran och frisksportlöfte, §4, som är gemensamma får båda förbunden.

För den som vill diskutera förslagen direkt med styrelserna för SFF och FUF för att få veta bakgrunden till förslagen och ha möjlighet att ställa frågor finns de digitala träffarna den 15:e varje månad. Du hittar mer om dem under nyheter.

Alla förslag och handlingar publiceras på den här sidan: Förbundsmötet information.

Läs mer om mötena här:
SFF förbundsmöte
FUF förbundsmöte

SÖK BLAND NYHETER:

HÅLL DIG UPPDATERAD

Fler nyheter

Frisksportlägret 2024

Frisksportlägret 2024

Frisksportlägret i Karlsborg är avslutat och vilken fantastisk vecka det blev! Trots vissa ihärdiga regnskurar var humöret på topp och många kommer...

läs mer
Fritidskortet införs

Fritidskortet införs

Fler unga ska ha tillgång till fritidsaktiviteter! Så tycker regeringen, som nu inför ett "fritidskort". Det handlar om ett slags värdekort som alla...

läs mer
Digitala träffar

Digitala träffar

Önskar du som har ett förtroendeuppdrag i Frisksport mer utbyte mellan andra frisksportklubbar/distrikt och kanske en inspirationsboost? Varje månad...

läs mer